Tuesday, July 07, 2009

result, lipas dan inggeris



RESULT = TULISAN
sebab tulisan saye buruk ke markah exam sikit?? ha? ha? sedihnyee!! cikgu, saye rase tulisan 'siburuk' tuh lagi la complicated untuk dipahami, knapekah saye punye yang dikomplen? uwaaaa~tulisan ku berseni katenye, tak paham. cis. cis. cis. :'( tapi tulisan memang buruk pon! tolooooonngggg!!!!

LIPAS CRISIS
b4 pg keje
N: eh, ade lipas dalam toilet la. kat tepi shower. tapi die tak gerak.
Q: alaaaaaaaaaaaaaaaaa, tak suke la!! die buat ape pulak kat situ??
N: tah, die tak gerak pon. aku mandi asik tgk die je, takut die terbang.
Q: ish, tanak masuk toilet la. papehal kat hospital je la. :) dah mandi ok

balik keje
N: weeyhh! lipas tuh ade lagi la!! aku mule tak pasan, tadi nak bukak shower ade pulak! gelinye! ape yang lipas ni nak sbenanye?????!! siap berak2 lagi kat situ.
Q: hah? lipas ade lagi? lipas yang same ke? ala, nape die tak pegi lagi??
N: lipas yang same la kot. tak gerak2 pon. statik kat situ. ape die nak tah.
Q: ala, nak mandi. mencila. apesal die ade lagi??
N: die tatau nak keluar dari toilet kot. tutup je sume pintu ngan tingkap.
Q: sejak bile plak lipas tak reti kuar masuk? ni tingkap bukak sket, pintu nih kan die bleh lalu bawah pintu tuh. tapi die tak gerak langsung. takde usehe langsung!
N: mandi je la. patu ko tengok je la die, kot2 die terbang ke... hhehehehe
Q: ala, tak sukenye. masuk jugak toilet, TERPAKSE
N: bebaik, nati die terbang! ahahaha! bangge sebab dah mandi. ceh
Q: kuar balik toilet hey N, lipas jadian wujud ke? kot2 ni lipas jadian?? nak skodeng ke hape ke?? serius gile tanye
N: bukan kot. siap berak lagi tuh. takan lipas jadian nak berak2 merate kot. tak malu nye. ahaha. pegi je la mandi.
Q: pasrah.

ENGLISH
W: hey u all, plis speak in english ok. jangan la asek gune melayu je. biase kan english word. it is PRESSURE not tekanan2, ok?
R: saye budak kampung encik. tak fasih cakap english nih.
W: i pon budak kampung, it's ok, everyday practice, boleh pandai. ok now u try. speak anything in english.
R: ha? saya ka? erm, nak cakap apa ni encik?
W: speak anything...anything u like...

SILENT----

W: ok, tell me about urself. ur name, where do you live, things like that.
R: erm..my name is siti, i am VILLAGE girl. i from rambung, stone seven, throw, Kedah.

HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHH! selambe gile budak ini. it should be: Rambung, Batu 7 Baling, Kedah. HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------


waah, sakitnye dado den. huu~pegi hospital tak sah la kalo tak infected kan. baru seminggu duk dah demam2, selsema2, sengau2, batuk2, kahak2, semput2, huu~ takpela, hapus dose. mintak jauh H1N1. ameeen.

12 comments:

afra` said...

wakakaaka..kte tak tahan..

"rambung, stone seven, throw, Kedah."

sakit perut geletek sume ada..

dan tulisan itu adalah seni..

ckp kat ticer..

"inilah seni saya dalam menjawab pekse..ticer..tolong lah hargai"

:)

[ AlexumaR ] said...

lipas mati . takut lipas . takut lipas mati .

kena improve english .

MaRyAm DzuLkifLi said...

muni ni cumel btl^^

I - s Y a said...

kt pon takut lipas!! hidup ke mati ke, dah penyet ke, besa, kecik, terbang ke, patah sayap ke.. kt tak leh idup kalu ada lipas dpn mataa...kt jerit, lompat sana sini cm org gila & lari tunggang langgang.. oh lipas knp kau wujud didunia ini..

ahahahahah.. english tu lawak.

m u r n i said...

puan afra' [banyak kali dah tulis puan nih, moge cepat la yeh!! ahah]: huhu, kite asek gelak je bile teringat tau! ahahaa! sengal sungguh!
p/s: cikgu kite tak peduli. isk

Umar: apape pon barkaitan lipas saye tamau. huhu. tanak. tak suke. tanak. tak mahu. hish. english saye pon kene improve. sgt la terabur. dodol.

maryam: huh? apekah? :P

isya!: yeh ade gang!! tak suke kan? kan. kan!!!! menci betol kalo da mati tuh lagi la geli, mesti mati terbalik, patu nampak kaki2 die yang geli tuh. eeee~cite ni pon naek bulu roma. hak2. kalo lipas da mati bbrp hari, nati die ringan, patu kalo ade angin, die terbang2. hish, da la kawan2 kite nih bunuh lipas tak suke buang! horror!!!!!

MaRyAm DzuLkifLi said...

yela yela muni mmg cumel pon~
btw,ade ke makhluk yg suke ngan lipas kecuali sesame lipas????if lipas da mati og xkisah tp kalo idop mmg mampos kne spray ngan shieldtox hahahaa~sbb lipas ni jahat~ske masuk bilik org mlm2...pnah skali tu org duk tido boleh plak dia terbang atas lengan org~waaaaarggghhh menjerit~geli habis~pecut kua bilik n spray 1blk tu~pjg jugak kaki lipas tuh~eeeeeeeeee geliiiiiii~

afra` said...

ahhaa..

muni+lipas..

kte x takot lipas..

kte x geli sangat ar lipas..

tetapi kte bukan peminat lipas..

mcm syair x cik puan muni..:)

afra` said...

lupe tambah..

nanti bile kte da jadi ticer..

kte akan hargai segala kesenian itu..

semoga lah iya terlaksana..

~ticer to be~

m u r n i said...

maryam: nak sembor pon kite cam tak mampu! ahaha sebab nati bile sembur die mule la jalan tak tentu hale~menyemak je! ape yang mampu ialah jerit2 dan lompat2 dan mintak org lain bunuhkan. wakakak! tak maju lansong

cekgu afra': huhuu~adelah sket2 bunyi syair~layan je~hebat gile cik puan afra; tak takut lipas..tabikk!!!

MaRyAm DzuLkifLi said...

aduhhh muni xde usaha lgsg utk bunuh cikli kite tu eee~kalo org akan puas hati bile tgk cikli dah tobalik smbl kaki duk gerak2~wakakakkakakaaa~bulu roma ni leh tegak dibuatnye~tp muni xpe~rmai superhero nak tlg~huhuuu~

zeyra zaha said...

muni tulisan kite pon cmtuuu asek kene kutuk jew menci dr skola smpi u. taim keje cube mematuredkan tulisan

m u r n i said...

maryam: di eterbalik tu yang tak suke tuh!! ahaah!

yot!: aaikk?? kate pektikal? ade tenet plak?? ahahhaha! same la kite. belasah je, tulisan kite buruk2 je tulis lam file patient. wakkkakaa