Monday, April 27, 2009

birthday kak kiah glamer.

salam.

diumumkan,
pada 25 April 09,
Wan Rokeah anak tok meor

sudah cukup umur.
ahahha~

Happy 18th 53th birthday ummi!!
ku, sayang kepada mu~ ewah..!
inilah kak kiah tersayang <3 style="margin: 0px auto 10px; display: block; text-align: center; cursor: pointer; width: 227px; height: 400px;" src="http://2.bp.blogspot.com/_OPuu6afVPsk/Sfb6pUFg6eI/AAAAAAAAAjc/UjxJdnUbJ7M/s400/P8260782kk.JPG" alt="" id="BLOGGER_PHOTO_ID_5329722796712978914" border="0">

jadi, balik dari kolej ikot afiqi g The Curve, beli cupcakes tok ummi.
psst nya, katne kamu beli cupcakes yang ade lukisan2 comel itu ek?
ala..yang kak jiana jen bg u tuh. ingat tak?




nampak sungguh enak kan? ahah~
ummi takut nak makan sebab manis.
tapi bile potong ummi yang abeskan dulu! hahah~



ni pon cupcakes from Cupcake Chic, The Curve :)


malam tuh kuar dinner plak.
pegi pavilion. ummi tak penah pegi lagi.
hehe, jadi ummi pilih nak makan indian food.
ronda2, Bombayspice menjadi pilihan~ :P
sedap wooo, tak rugi :P



ini sume gamba sesi bersama anak beranak,
sesi menunggu makanan, sesi makanan sampai,
sesi sedang makan, selesai makan...
dan sesi pulang ke pangkal jalan~ hek3.





ini gambarku tersengih nampak gigi.
lihat? sungguh FAKE bukan? hahah! :)


sekian dulu.
nati sesape teringin nak rase kesedapan bombay spice, jemput la datang ke kedainye.
pilih2 makanan, bayar sendiri~! ahaha
oh oh!
denga tak lagu dr redio si buncit?
haha, itu musik saya amat suka!
by jon schmidt.
jom ah tgk betape ghairahnye die bermain alat musik.
sile klik masaklemakciliapisedap :)

oklah, exam [tulis kaler merah, warning la konon]
menanti ngan snol nye.
marilah stadi untuk mase hadapan~ :P

p/s: saya salah jawab satu soklan esei psychiatrics.
sgt meriah. takpe, biarkan. dah lepas da pon.
moge result tak snoll. hehe. amin. :)

Saturday, April 25, 2009

hasil bookfair.

salam sume. :)

bookfair oh bookfair~
hahha~sangat seronak!
this year pegi 3kali.
last year pon 3kali jugak kot..ke 4 kali...hahah!

takde la beli mende pon.
smgt pegi sebab tgk banyak buku bes.
buku2 yang dibeli bukan buku baru pon.
buku zaman tok janggot! aha~
ni haa..tengok ah sendiri~ :)



[gamba buruk. ahaha!]

first pegi ngan kawan2 nursing nih.
norrimi, wahida, juraidah, rose, shuhada, maisara.
tapi sume cam penat gile an, jalan2 pon da ngantok.
tak beli pape sbb ngantok. :D
hahahah. ronda2 sket patuh kitorg balik!

2nd time tuh pegi ngan yah, ten amira, asma..
ashila, kakputeri, kak cT and aqil DS!
[aqil dah bukak braces ok?] ahahah!
memang sgt seronok.
sampai2 makan dulu, lepas tu baru meroyan kat bookfair! :P
indah nye la hidop. ^^,

3rd time pegi ngan yah ngan kakrose.
teman yah ngan kakrose beli buku.
beli sebijik buku je time nih.
hhuhu, tu je la.
ronda2 tgk buku yang kakrose nak.
kakrose pon sgt seronak beli buku.

sekian dulu kot cerita bookfair.
beli banyak buku, nak bace tah bile. ahah
takpe, asal ade :))
takan beli tak bace an?
weee~~~


p/s: nak banyak duet, nak beli bukuuu~



Friday, April 24, 2009

ape tah yang sengal. kau kot.


-N.U.R.S.E- people said:
wow! nurse la! besnye~~ :)
err...nurse ke?

apesal ngan nurse?
mule2 dulu aku tatau pon.
aku rase nurse tuh cam best giler ah.
tolong2 orang. (mmg bes pon)

bile dah belaja.
mase blaja pengenalan nursing.
mase zaman florence lagi.
upenye2 nurse tuh org pandang rendah.
dari zaman dulu lagi.
'oh, misi ke? keje cuci berak org ye?'
pehal? aku banyak lagi keje laen.
bukan cuci berak je.
kalo aku tak cuci, ko nak cuci?
sebok ah.
mulut je banyak. bising.
doktor? akauntan? saintis? lawyer? DJ?
wartawan? tah hape tah lagi. bagus ke?
kau tak buat kau tatau. sebok.

tapi alhamdulillah.
org sekeliling aku sgt bagus.
takde pemikiran macam segelintir mereka itu.
s.u.p.p.o.r.t.i.n.g ok?
kau kenape tah.
menyebok.
ini lah stigma masyarakat.

kau tahu mara2 je.
bukan salah aku pon.
doktor salah aku kene?
kau mara aku nape?
kau mara la doktor tuh.
depan doktor kemaen kau baik.
kau ingat aku bibik kau ke?
ini lah masyarakat.

tapi once u dah belajar,
u will jatuh cinta ngan nursing.
ia sangat bes, sebati ngan hidop.
kau tau ape?
sebok nak tgk muke tokoh kejadah kau.
kalo kau pandai sgt,
kenape kau tak bgtau aku dari dulu?
dari aku kecik2.
aku patut jadi ape besar nih ha
cis, aku tanak jumpe kau dah taun depan.

..org mental pon pandai menghargai misi...tuih..
sori la sume. dush!



Wednesday, April 22, 2009

saya rindu sama bayy.

salam.
huu, sangat rindu pada kakak saya.
die kat turkey skang nih.
die banyak nickname: nya, bayy, kmaya, qa'ya, qa'baya (ummi version), maya ijau, etc.
sebab rindu kat die, saye buat la entry special nih tok die~ :)
sebab asek tringat2 kat die an. hik3

ini gamba kakak saya yang sgt poyo kat sunway lagoon.
mase tangkap gamba nih, nya suh tgkap gamba pokok.
saye tgkap la gamba pokok. tibe2 die mara, sebab gamba die taknampak.
nampak pokok je~ ahhah!
ni second shoot lepas kene mara. :P
p/s: bersama tudung fevret! kuang3.


saye suke gamba nih. nampak sgt keibuan.
sweet2 gitu. ahaha, tapi die blom kawen!!
cecepat la kawen nya oiii~ :P
p/s: itu bukan anak nya. ahah, anak sepupu. :)



huu~bile tanye : nya, bile nak balik?
nati mesti die mara~
sayu la tuh, ahhaha!
kami rindu kamu la nya, lame tak snoll same2!
anak punai anak merbah~ ewah!
mesti rindu kitorg gak kan? ahaha.
nah, gamba ABS~[u know laa]
selamat menonton! :))








tak brape ABS pon.
sbb kalo real ABS, sgt menakotkan.
bahaye untuk tontonan umum! :P ngahaha!

ok nya, take care kat sane!
kumpul duet banyak2, balik nati dah janji nak blanje muni kan?
yeyeyey! ok, kim slm kat Mr.G***~ hak3. gatal!

p/s: nya, gores dan menang dapat offer keje kat malaysia~ abes la kamu~ dapat adek ipar pakistan la nati! muahahahahh! :P (again: gatal!) eh, apesal same2 urup G? G*** & Gores+menang?

ok. sudah lah tuh. perlu ke hospital sekarang~ later.
nya, i miss u~ :P


Sunday, April 19, 2009

har3!

huhu. madhu tag. hehe, baru prasan~ :P

Pick the month you were born:
January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over

Pick the day (number) you were born on:
1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama

What is the last number of the year you were born:
1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:
White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.
Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself

jadilah ceni:

i smelled a football player at the dinner table because someone offered me 1,000,000 dollars! ahaha. syok gile dapat duet sejuta! :P

dengan ini, saye tag sesape yang bace entry nih:P

dah, dah. nak basuh baju. seronok nye basuh baju!! tuih~

bahagia #1: intro :)

salam alayk semua.

report dah siap, health talk dah siap, physical assessmen for study case pon settle.
study case itself blom siap, asgment family planning blom siap, xm tersengih2 dah dekat.

tapi sebab dah janji nak cite pasal hospital bahagia an. kene tunaikan~
[sori yah, lala, yot, madhu kite lambat post! ahaha! jgn mara~ :P]

kite intro dulu ah ye. hosp bahagia ulu kinta is a hospital for psychiatric patient. [note: if pasni i tulis pt, it means patient :)]. psychiatric is sakit mental. hihi. lebih kurang la. nak define btol2 nati jadi karangan panjang lak. hehe. we call this hospital bahagia. takle dah sebot tanjung rambutan. sebab nak ubah stigma masyarakat pasal org2 yang masuk bahagia nih. :P

hospital ni sgt besa. mase mule2 sampai, ya allah. memang tempat ni sangat tenang. aman. damai. HIJAU. serius HIJAU. mmg sinonim dengan perkataan bahagia tuh. memang tenang la. tempat nye sgt2 besa. ade 544 ekar. besa sgt. letih jalan. hik3. first day lepas kitorang sgt2 impressed dengan kecantikan n ketenangan bahagia, ade talk from matron bout dicipline n rules sume2. ape yang sgt2 die tekankan is TAK BOLEH AMEK GAMBA kat situ sebab nak jage privasi pt an. even sgt sedih tak dapat tangkap gamba tempat yang sangat cantik an, tapi kami ikot jugak. tapi hari last kat bahagia, sister kate boleh la tangkap gamba, tapi jgn tangkap gamba pt. jadi, ade la beberape keping yang sempat ditangkap sblum balik. seperti ini:



dan ini:




cantik an. tak sempat nak tangkap banyak2, bas kontot dah datang. hahah. bas kontot tuh cukup2 untuk me n my frens 22org. hu, agak la. tau la kitorang sket. naek bas kontot. ahaha, tapi takpe la. bile lagi an. hehe, gamba bas tuh next entry la. intenet ngade. jap off, jap on. huhu.

haaa! kat bahagia nih tempat die sgt tenang kan..bile pagi buleh tahan aman dan nyaman. tapi bile tengah hari, sgt la panas hanya allah yang tahu. rupe2nye tempat nih bekas lombong bijik timah. patut la sgt panas~ haiyo2. hari2 jalan sampai itam la kulit. jadi berbelang kulit. sabo je la. demi menuntut ilmu. ^_^

so, kitorg posting 3ward : ward kemasukan perempuan, ward psychogeriatrics, n ward pre-discaj. n ade buat lawatan ke ward forensik n muzium. wee~ nati kite cite eh kawan2. ngantok la. chow lulu~ :P

p/s: saya dah kene mule mengarang study case. huuu...mantop!!

Thursday, April 16, 2009

incek buku, i love u. muah muah

huu~
entry sebelum ni membuatkan ramai org neves la kan.
my lil sister pon siap saspen same. ngeh3.
dun wori! i'm okeh. tgh sengih nih. :D

okeh2.
disebabkan plan sbena ahad ni tak jadi...
maka, yah ten n me akan ke bookfair!!!
weeeeehhoooo~ [telebih syok]
jom, jom! sape nak ikot! jom, jom!! :)
sangat semangat ok?? ahaha

nak beli buku ape?
cam tatau nak beli ape.
tapi buku2 nih kot:

satu: remember me? by sophie kinsella
due: twilight [ok,jgn gelak! tau korang da khatam]
tige: 1set of cecilia tuh! share ngan yah! yeh yeh!
empat: cd yang bes2 (bak kate nya)
lime: tgh pikir lagi... :P

ahha, dengan itu...mari korek tabung, bawah bantal,
bawah tikar, celah buku dan tempat lain skali!!
kot2 tejumpe berjuta2 ringgit!

heheh, buya...nak duit...heheh...(buat muke paling baik~)

pesanan penaja: kad ATM jgn lupe bawak! :)

Wednesday, April 15, 2009

no title.

tah.
mase mule2 tau tuh, aku sedih sket je.
mate begenang sket. aku tanak nanges.
kawan2 laen banjir2, aku tanak banjir same.
sbb aku nak tau banyak lagi pasal die.
nape? nape? nape? nape leh jadi camtuh?
kepale aku kalut nak memikirkan sebab yang
aku mmg takle nak tau betol ke tak.

pas aku tau tuh. aku tido lambat.
pikir lagi. nape?
esok aku bangun pegi hospital.
jalan buat keje pon pk die gak.
knape jadi camtuh.
diri sorg2 pon pk.
makan pon pk.
sampai kawan2 kate nape cam letih je rini?
huu,tah. aku letih pikir kot.
pikir kenape.

balik umah tak saba2 nak tau update dari kawan2.
bile kawan2 bitau, tak memuaskan hati.
nak tau lagi. lagi. nape?
tapi tadi sorg kawan tuh bgtau ape kakak die bgtau.
die sebenarnye....-
aku jadi cam......tah.
tapi aku jadi betol2 sedih.
sangat2 sedih. sangat2.
tah asyik terbayang die tersengih2.
sweet je. tah.
ya allah.............. T_T

Thursday, April 09, 2009

PCfair, bookfair~


salam.

bulan yang sgt seronot!! saye sgt suke~~

PCfair : 10april-12april.
heee~syiok even tatau nak bli ape pon!
cuci mate! bergegar lagi la KLCC.

bookfair : 17april-26april~ wehooo!!
bookfair yang ditunggu2 dari tahun lepas da kunjung tibe! wee~! :P
nak beli buku ape ek? ahahaha! :) pokai aa daku nati :P

yah! ape lagi~ jom kite pegi bookfair berjuta2 kali. hahaa~
nadz, ten, yot, yda, cheela, asma, feyna, madhu, jom pegi!!
lala pon, jom pegi! ahahah [saje je ajak]

--baru tau. gempak gile nadz! nak ikot!

Tuesday, April 07, 2009

*_*

uh la la~susahnye jadi budak 3rd year. haiiihhh.

yot, ni complain ke? huuu~ :P

Friday, April 03, 2009

marimar sedara geli mat.

haduihh, letih la gelak. perlukah ade mende ceni?
ahahahahahahahahahah ahaha hahaha hah hah!
sungguh sempoi ah mereka berdua~haiyo2!
penah ka tgk geli mat [mat..mat..mat] ?
kalo tak penah tgk nati carik je kat utube. huhu.

moh tengok nih..
saya kata bongek.
yah kata geli.
nya kata lawak giler.
kakrose kata 'tangisan dalam ketawa'
anda kata??

jaga2, jgn teburai perot...

video

gelak tak payah cover2...huhu.

facts:
1) mereka adalah adik beradik: Moymoy Palaboy n Roadcliff.
2) asal dari pilipin.
3) memang comedian.
4) lawak dorang ade slot dalam cite bubble gang [cite kat pilipin]
5) banyak lagi lagu2 yang dorg wat ceni. kalo rase nak gelak lagi,
cari je : marimar, or moymoy palaboy.

p/s: thanks to YnaaOhYnaa~