Sunday, April 19, 2009

bahagia #1: intro :)

salam alayk semua.

report dah siap, health talk dah siap, physical assessmen for study case pon settle.
study case itself blom siap, asgment family planning blom siap, xm tersengih2 dah dekat.

tapi sebab dah janji nak cite pasal hospital bahagia an. kene tunaikan~
[sori yah, lala, yot, madhu kite lambat post! ahaha! jgn mara~ :P]

kite intro dulu ah ye. hosp bahagia ulu kinta is a hospital for psychiatric patient. [note: if pasni i tulis pt, it means patient :)]. psychiatric is sakit mental. hihi. lebih kurang la. nak define btol2 nati jadi karangan panjang lak. hehe. we call this hospital bahagia. takle dah sebot tanjung rambutan. sebab nak ubah stigma masyarakat pasal org2 yang masuk bahagia nih. :P

hospital ni sgt besa. mase mule2 sampai, ya allah. memang tempat ni sangat tenang. aman. damai. HIJAU. serius HIJAU. mmg sinonim dengan perkataan bahagia tuh. memang tenang la. tempat nye sgt2 besa. ade 544 ekar. besa sgt. letih jalan. hik3. first day lepas kitorang sgt2 impressed dengan kecantikan n ketenangan bahagia, ade talk from matron bout dicipline n rules sume2. ape yang sgt2 die tekankan is TAK BOLEH AMEK GAMBA kat situ sebab nak jage privasi pt an. even sgt sedih tak dapat tangkap gamba tempat yang sangat cantik an, tapi kami ikot jugak. tapi hari last kat bahagia, sister kate boleh la tangkap gamba, tapi jgn tangkap gamba pt. jadi, ade la beberape keping yang sempat ditangkap sblum balik. seperti ini:



dan ini:




cantik an. tak sempat nak tangkap banyak2, bas kontot dah datang. hahah. bas kontot tuh cukup2 untuk me n my frens 22org. hu, agak la. tau la kitorang sket. naek bas kontot. ahaha, tapi takpe la. bile lagi an. hehe, gamba bas tuh next entry la. intenet ngade. jap off, jap on. huhu.

haaa! kat bahagia nih tempat die sgt tenang kan..bile pagi buleh tahan aman dan nyaman. tapi bile tengah hari, sgt la panas hanya allah yang tahu. rupe2nye tempat nih bekas lombong bijik timah. patut la sgt panas~ haiyo2. hari2 jalan sampai itam la kulit. jadi berbelang kulit. sabo je la. demi menuntut ilmu. ^_^

so, kitorg posting 3ward : ward kemasukan perempuan, ward psychogeriatrics, n ward pre-discaj. n ade buat lawatan ke ward forensik n muzium. wee~ nati kite cite eh kawan2. ngantok la. chow lulu~ :P

p/s: saya dah kene mule mengarang study case. huuu...mantop!!

4 comments:

zeyra zaha said...

i've been there before! :)

cik murni izar said...

hoi hoi. watpe kat situ??? takan saket kot. kui3 :P

zeyra zaha said...

oops kantoi.
haha takdela.
melawat kawan mummy~~

cik murni izar said...

hooo~ lege denga lawat kawan mummy~ ingat pe la tadi. hik3