Sunday, June 28, 2009

nak Yahya. ish

nak Yahya, nak Yahya, nak Yahya jugak!!
nanti same..tak aciiii~ :'C

--->> uswah sudah selamat bersalin. alhamdulillah. pukul 3am waktu mesir. baby boy named Yahya. emel ditulis oleh salman kate 'nama juga telah diberi, Yahya. sempena nama kuniyah sahabat Rasulullah s.a.w. Suhaib ibn Sinan, Abu Yahya.' uswah bersalin normal. die kate senang je. kui3. terrel la uswah!! tahniah kepada uswah dan shuhaib shuhaib tak besalin tq . smoge berbahagia bersama cahaya mata baru. psstt, uswah panih jangan ponteng clas sebab jage anak ye.. ngeee~ :))


ni BUKAN baby uswah n shuhaib ye.
iklan saje. takde lagi gamba baby mereka. hii.


tak aci la.

--tersirat gile entry ini. tak sume paham. huu... :(

Friday, June 26, 2009

LULUS!

salam alayk
alhamdulillah! aku LULUS re-seat paper CPR!
saje tulis uruf besa sebab sangat teruja :D
Allah je tau betape bersyukur n seronaknye aku.
thanks Allah! ^_^

tadi mase re-seat paper an, ade doctor amek jugak test nih.
markah ku same ngan die~ :P 49/50. hoyeh3!
tapi yang bezenye dokter first attemp, aku 2nd attemp. wakakaka!
[word : attemp paling banyak dalam paper tadi]

btollah kakmaya kate: the more the better!
banyak aku bace, lagi aku hebat! we!!

lagi satu, CPR nih bukan untuk org2 in medical line je tau!
sesape pon boleh. mase aku amek cpr nih ade pakcik2 IT, org graphic, kerani n ramai lagi.
lagi ramai, lagi bagus. sesape je boleh amek. semua leh menyelamatkan nyawa!
kalo ade masa duit dan kesempatan, jgn lepaskan peluang ini! :)

ok la tuh, ni ade video CPR. ready 1, 2 , 3!!


video


fuhhh...semput2 nak kire! ahahah -_-"

Thursday, June 25, 2009

murni is 21 years old. HAHA

nak durian! nyum nyum! nak nak!

salam.
25th june 09
huu, murni twenty-one hari ni.
selamat hari lahir la ye muni!
dah tue tuh, perangai elok2 sket!! ngahaha!

oh saya dapati besday kali nih sgt sweet kerana,
1- shila bg lagu besday yang sangat la tiut miut. aman damai denga
2- adikku mawa snoll and the band nyanyi lagu besday sangat kuat sampai nak terpekak denga! haha. tq bebeh.
3- hari ini indah sebab takde tragedi air mata cam last year nye besday sebab kuar result gile merobek hati. ngeh3.

tQ kepada sume2 yang wish yeh samade secara langsung ataupon tak. ngeh3 :P terima kasih. syukran. toce. thank you. nandre. tah hape tah lagi.

tibe2 teringat plak besday zaman tok kadok sekolah dulu mcm la tue sgt . mase tuh kat umah, patu dah pkul12 [cam bese la wish kol 12 an] ade dapat voiceSMS. patu ade lagu besday budak2 kecik nyanyi. bile denga sore adela 3,4 orang budak laki pompuan kot. alahaiii, sgt la comel! my fren hanta. sweet2 gtu! ahaha! :))

hoooo~tadi denga + tengok berita sambil makan nasik, h1n1 dah betambah banyak!! harini je tambah 11cases! sgt takot la. dah la next week practical hospital sungai buloh yang memang pusat h1n1. aih aih. jauhkan la dari penyakit2 ni ya Allah. amin amin amin. pastukan, pasni sekolah2 yang tutup tu sume akan dibukak n nati sume students n cekgus akan di monitor tempature. sanitizer pon derang akan bagi sorang satu. huuu. precaution tuh. patuh, menteri hape tah name tuh kate skang kene sebot SELSEMA BABI tayah gune h1n1 dah sebab nak bg kesedaran kepade org ramai pasal mende nih. ye la asek sebot h1n1, influenza A mane orang cam nak paham sgt an. huu. jage2, selsema babi. jgn la pegi tempat yang ramai org sgt. hu.

nak taip lagi nih. tapi nak bace buku. esok repeat CPR! hoyeh2! fokus muni! 2 rescuer for infant kene bg 15 compression and 2 blows! ingat! bla3...lulus.lulus.lulus!

p/s: tadi dapat 2 bags, 2 mugs! hoyeh3. tq kepada mereka! :))

Monday, June 22, 2009

ims :)

ijtima' mahabbah sanawi



banin bujangs [wow lame tak gune ayat nih]



dah kawens



bujangs cun-cun. heheh. [banat]

heheh. IMS on 20 + 21 june kat Le Paris kat PD! weehoo! sgt bes.
gamba nih je yang ade, kamera sendiri tak on pon. ngeh3.
belom abes korek2 rompak2 gamba slr mereka2 yang berkenaan!
wakaka! later la cite panjang kalo rajen. rabu exam. cis. haih.

Thursday, June 18, 2009

borak ape?


mantap.



haih. pelik nih.
ape la yang die cakap.

die=kawan saye

die tadi kua ngan boifren sebelum maghrib dan pulang pkul 12 malam. sesampai umah tuka baju, kemas2 sket, landing atas katil, amek tepon, dial boifren, cakap tepon ngan boifren die balik. padahal baru 10minit sampai umah. habis, tadi time kuar tuh korang tak cakap pape ke? due2 diam je ke smpai balik umah kene gayut tepon lagi. haih. hanye die buleh jawab. esok nak tanye la. amende tah korang borak kan. hu.

ok la, tido dulu.

Monday, June 15, 2009

the mOm sOng!

video

heh. love this song! sangat comel, sangat kreatif, sangat laju, sangat UMMI!! :))
memang sume mak camtuh kan? hik3 :D

Saturday, June 13, 2009

saya FAIL lah.


bismillah
wah, tajuk menarek bagi saye.
ahahahahah.

PAGI sampai PETANG TADI:
saye pegi CPR course. course nih satu hari, petang tadi exam. ade teori n practical. bes gilerr la belaja CPR. even semput2 nak buat. gile STAMINA kene kuat. naseb la malam tadi ade try2 sket CPR kat bantal pelok. kui3. so, saye exam teori. markah pass is 42/50. markah praktikal complicated sket la. tayah cite.

KEPUTUSAN:
saye betol2 rase susah soklan2 teori tuh. saye rase cam saye ade peluang untuk fail. jadi, saye readykan diri saye untuk kemungkinan fail tuh. bile result keluar. die paparkan kat skrin besar.
owh, kaler merah. ye benar, SAYE FAIL. saye dapat 41/50. sgt tipis. alhamdulillah lulus practical.

PERASAAN SAYE:
mase tengok kale MERAH tuh kan. saye cam terdiam. org lain sume 'alhamdulillah..yey! bla3' saye tgk lagi banyak2 kali. betolla fail. mase tuh kan, ade la sket perasaan cam sedih. kawan2 saye yang tenampak result saye yang merah tuh, sume panggil saye 'murni..[patu derang buat muke yang agak sedih 'tatau-nak-ckp-ape']. saye cakap 'takpe, kite ok'. ye btol, time tuh saye ok. tapi saye cube elak buat 'eyecontact' ngan kawan2 saye lagi2 yang betol2 rapat tuh. sebab nati muke derang yang agak sedih 'tatau-nak-ckp-ape' tu akan membuatkan saye sedih. huhu. saye jumpe instructor, tanye bile leh repeat paper sume2. lelame kan..saye maken sedih. ahaha. kalo time2 ceni, u can talk to me, u can smile to me, but sesape pon sile jgn sentuh saye even gune satu jari pon sebab kalo anda sentuh je, i will start crying tersedu2. sgt burok ok? wakaka. tapi saye pujuk diri sendiri la, takpe murni, rase la fail skang, bile lagi, pasnih tau la ape rase kalo fail tuh...allah yang buat sume nih...bla3..tapi kan..still rase maken sedih..controll2. kawan tanye jwb ok. blakon giler. ahaha, pastu lelame...air kuar setitik. setitik. setitik. die tetibe je mengalir! ahahahah. muke menten, tapi ade air2 turun. ngok je. wakaka. wah, ini tak bleh jadi nih. kalo tak nanges btol2 nih, sure sampai malam air mengalir2. hu, jadi saye talipon abam saye di kampong, sebab bile die cakap ngan suare yang lembut die tuh akan make me feel ok. itu magic abg saye. hahaha. tepon die, nanges sampai sedu sedan snoll...

SEBAB FAIL:
saye rase saye fail sebab :
1-saye tak khatam buku cpr tuh
2-saye tak sempat nak try buat soalan contoh.
serius banyak keje nak buat! dinner next week, my asisten sume cuti sem, takde sape nak buat keje. mak nenek dah biseng2. saye la kene buat invitation card, iklan, kutip duit, amek hadiah, pegi hotel, survey menu, buat aturcara majlis la, rehersal la. sumorang dah khatam buku cpr, saye baru mukesurat 8. cis! [saye bukan nak komplen, just nak cakap saje. saye nak buat mende nih betol2 before i resign.]

SEKARANG:
feeling better! wow wow! saye tatau la saye nanges sedu sedan tuh sebab ape. sebab seri0usly, saye bukan menyesal, saye bukan sedih pasal markah, nak kate MALU sebab selame nih tak penah fail pon tak jugak, tatau la knape. maybe cam natural feeling kot. ngeh3. sbb saye nih mmg sentitip sket. tgk cerita spongebob pon bleh nanges. wakakaka! pasnih fail cpr nih buleh la join list 'gagal'ku : fail math, fail addmath, fail driving test, and latest fail cpr. ahaha.

TERSIRAT:
1- alhamdulillah lah saye fail cPR course nih saje. cpr nih tak masok dalam cgpa, jadi tak effect la pointer ku. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. tu abam kate jgn sedih sgt,rase plak FAIL nih cane. kalo asek score je pon tak mencabar kan. cube bayang kalau allah test saye fail exam yang will effect cgpa. abam kate 'for sure u nanges sampai semput!' ahhah. saye tau fail tuh sgt 'sakit' sbb membe yang cam agak rapat kat kolej nih salu fail. sian die. so, each time result keluar, i will act biasa-ly even dapat A ke hape an sebab tanak bg membe sorang nih sedih sgt. sangat la menjaga hati org lain. huh.

2- maybe peluang untuk saye betol2 khatam buku cpr tuh so that saye betol2 tahu cpr nih hape mende. best kan? kak maya cakap the more the better!! practice make perfect!! so i will be better because i re-seat my paper. hebat. jadi saye telah wujudkan motto hidup baru : kalau re-seat exam, make sure dapat better dari yang previous one! full mark! wowow~ :p

3- kesedaran. saye kene giler2 manage time betol2 even ade keje banyak mane pon. hihi. kalo org lain banyak keje, mereka buleh siapkan kerja2 mereka dan tidur 2-3jam je sehari. tapi saye tak boleh. saye kene dapat tidur yang cukup, kalo tak cukup, inshaAllah esoknya itu akan menjadi 'hari semput murni'. ahaha. tido tak cukup pon SOB. ok, manage time.

4- usaha 100 ribu ribu ribu juta juta juta juta juta juta juta juta billion kali. yeahh!!!!!!

hahah, boring la entry nih. geli pon ade. hahahaha. jadi, akhir kate untuk diri sendiri:
"I think growing pains, to a certain degree, is necessary. Like the saying, no pain no gain. And human being really truly do benefit from pains in the process of growing up. In the Holy Quran, there’s an ayah stating that ‘With every difficulty, there will be ease’. Simply means, that after every difficult periods in our lives, easier times will come. Like waves that rolls to the shore and back to the sea, that’s how it is with our lives" naziehah
[amek kat blog yah sebab cam bess]

tahniah murni sebab fail hari ni. DARE to FAIL. tapi tanak lah fail lagi. ahaha! tanak2. seksanye la ya allah. ;p

p/s: tangan bengkak sebab berjuta kali buat compression and heimlich maneuver tadi. heheh. my sister proud of me becoz i'm fail. and now i REALLY know why.

Thursday, June 04, 2009

orang yang same ke?

jeng jeng jeng!
tadi pegi ronda2 blog musaf, cite pasal kazen die nikah.
encik zahir dan puan Hilyah.
tengok punye tengok gamba, 'eh,cam kenal je encik zahir ini?'
terdapat 'sesuatu' misteri di situ.
ahaha, flashback balik rupenye2 kan...die kan...
eh, tak sure sbenanye die sape... tengok gamba nih.



ni gambar yang telah diambil secara senyap2 tanpa ihsan dari blog musaf. heheh, tengok muke zahir tuh. [ je gamba yang agak clear kot muke en.zahir] klik untuk lebih clear dan bandingkan pula dengan gambar bawah ini.. :



ini diantara koleksi gamba konvo abg saya. lelaki yang memakai spek itu serupa ngan en.zahir kan? abang saye yang berkonvo memegang paper bag kuning.

en.zahir = kawan abang fiqi??
ahaha, muke cam same, name pon same.
klon atau pelanduk 2 serupa serupi?

aaannddd, akhir blog musaf tu kate kenduri zahir tu this wiken yang mengukuhkan lagi die adelah kawan afiqi!! sebab afiqi tanak balik umah sebab nak pegi kenduri kawen kawan die. huhuh. kenduri en.zahir la kot.

haaa..betolla kot nih en.zahir kawan afiqi.
ahah, sedare rupenye ngan musaf n nadirah sume2.
huuuu..itu je lah. selesailah 'sesuatu' misteri. wakakaka. [selesai la kot]

tah hape2 la..