Sunday, December 30, 2007

tatau nak buh title ape.

salam alayk.
bismillahirrahmanirrahim.

tgh duduk2, tetibe tingat pasal xm. cuti nak abes, mule ah tingat exam ritu, result, osce n tah hape2 lagi la. cane la result nati. xm mcm susah gak ritu. ade bantai2 la.. maken banyak blaja, maken banyak lak soklan susah2. [huh,sememamngnye begitu kan?] nak target 4flat tapi...

exam a&p [anatomy+physiology] kua soklan essay yang mencabar. ade endocrine, urinary system , saraf2, reproductive system, sensori lagi. kalo endocrine tuh, soklan fungsi mmg femes ah sbb mmg endocrine banyak function je. kene hafal btol2 la. dah hapal pon leh tebalik2 sbb banyak fungsi yang serupe. huhu. urinary kene lukis2, label2. soklan yang mmg completely tak ingat saraf ah. bley plak time xm ingat saraf cranial je. name only! function: NIL. hahha~jawapan mmg rekaan semate-mate ah. eish..malu je kalo cik hidayah rait. +_+

FON pon susah gak. essay kene buat banyak nursing process. sampai 3soklan plak tuh. nursing process mmg ah tak power lgsung. ya allah, time tuh berdoa je la. hope jawapan tuh bole diterime. hahahahha~tah hape2.

infection control; subjek paling tidak ku sukai! esok nak xm, hari ni baru bace! hua2. subjek nih cte pasal parasit, protozoa la, helmin [cacing], pediculus [kutu]. microbiology la. zeyra mesti terel. aiyaa~~tak minat. time midterm ritu takut gile fel. dapat B. [alhamdulillah tak fel!]

pemakanan lak asek suh wat menu. hahah~tah hape2 menu la aku buat. kene wat menu for diabetics n babies yang 7bulan. huu~baby nak makan ape? breastfeed la kan? time tuh mule la menu rekaan fantasy untuk baby~ soklan BMI pon siap salah kire! cehs~hate numbers!

cane nak dapat 4flat nih. target kemaen ag la. tuih~maken lame pikir, makin jauh rase 4.0 tuh. hahha~mari gelak beramai2! tapi tak salah kan buh target jejauh. hik3,takpe la. dapat 3.0 above pon ok la. hope result setimpal dengan usaha yang tak seberape nih. ameen..

sesape yang bace nih kene doakan saye sekarang supaya result saya bagus2 belaka! heheh...TQ kawan2!

sekian murni melaporkan.

Friday, December 28, 2007

ketenangan.

assalamualaikum.

name: Nur Sakinah binti Nurul Islam.
dob: 13dec2007
weight: 3.1kg
height: 51 cm
head: 33cm
mom's name: Lasminah
dad's name: Nurul Islam
alhamdulillah, sempurna.

hehe. benanye mak sakinah anak angkat ummi. ummi pon dapatla cucu . hik2. ummi ngan buya yang bg name nur sakinah. mule2 mak die bg name yang bapak die susah nak sebot. las2 jadi la sakinah. ", kina nih sangat la comel dan sangat la baik. tak nanges2, tak mrengek2. nanges bile perlu je la. aritu time cukur rambut die, die tido je. tak bangun2 even pusing2 pale die banyak kali. hik3. geram sangat tgk! comel~~ die cam knal la ummi. kalo ummi datang nati mesti die bgn+cari2 suare ummi. hihi. sonotnye. macam dapat adek sorang! :P cepat la kina besa, nati leh beli baju comel2, kasut comel2 wee~~ sronok. sronok. sronok. ^_^ hope nati kina jadi anak yang baik, anak yang bijak n solehah. amiin.



Wednesday, December 19, 2007

tutin tomei!


salam..

hek3...

kucing2ku pakai topi!

hehe~topi tuh mawa kait sendiri tau!

umi aja~~ heheh...

hidup indah bersama mereke!

meoow~ ^_^

^_^

salam..
dak abes xm..
dah balik umah..
alhamdulillah.. :)
heh..bes~
hurm..
skang tade mood ah nak,
men2 tenet...
update2...
ronde2 blog org..
hihi..ni pon usya2 jap..
nak tgk tv ah...
lame tak tgk tv sbb xm...
huhu...
later~

Tuesday, November 27, 2007

gigi's journey

saLam aLL~
sehat?

tetibe de mase lak nak update. hik3.
sebab pegi jumpe dentist. kene mc agi.
sob3,kalo banyak2 nati kene ganti lak.

heh. smlm gi dentist kat kelana jaya. tempat yang slalu pegi.
[jumpe nurse yang sgt tah pape..buat org temper jurh! tayah ah garang2]
patu tibe2 kene wat follow up kat tempt lain lak arini.
kene pegi university hospital.


alhamdulillah, segale nye ok.
kene wat rawatan akar coz sayang nak cabut gigi.
umur baru 19 an...takan nak ilang satu gigi kot. kikiki..

hoh! tadi 1st time kene bius. huhu..sakit sket la..
patu rase kebas+macam bengkak sbelah muke.
dokter gerudi2. cucuk2. ketuk2. skru2. hahah~klaka je~
memang tak sakit langsung la time tuh.
eh,tipu la tak sakit an. sakit sket2. ^_^

lame la bius tuh.
tak rase. minum air rase separuh cawan je.
makan pon tak rase. siap nasik leh telekat2 tak pasan.! muahahha~
tapi lepas abes bius....
uuu~sakit. lenguh. pening pale. nyot3!
hahah~saba2.... :)

jadi..
saya mengharap supaya kawan2 sume menjaga gigi anda dengan baik.
bile dah sakit, sangat leceh n xbes.
hihi..n sape2 yang nak jadi dokter gigi..jalankan tugas anda dengan baik.
especially dr.farah hidayah~ ^_^
juge pade dokter2 laen...
dr.aqilah, dr.iman, dr.mysara, dr.najwa, dr.amin, dr.akhi, dr.umar as the list goes on...
uiks..banyak upenye rakan2ku insyaALLAH jadi dokter.

jadikan lah kami di kalangan orang yang berguna dan soleh+solehah..ameen..


Monday, November 26, 2007

past + future

bismillah..
assalamualaikum
.

one+ heh. smlm g mydin. dapat satu telekong! alhamdulilah. pasni g kolej leh bwk tlekong sendiri. tayah pakai yang busuk2. kui3. :P

two+ hari ni nak pegi dentist. nak cabot gigi. sakit ah gigi nih. menggangu hidup. huhu. ummi,kakya ngan kakriza pon ikot. then nak g PPUM coz mereka mahu derma darah. and also other places, nak setelkan mende2. hope bejalan lancarrr.

three+ owh,arini tak g spital. amek mC. ngeh3. ngade je. nati mlm sket balik ah hostel. huhu.

four+ hurm. duk kat wad an-nuur =wad post natal=wad selepas bersalin. bes! ade banyak baby baru lahir. hek3. kulit halus mulus. suare kecik nanges2. jari kecik2. mulut kecik. tangan ngn kaki gerak2. baby tdo. baby nanges. baby menyusu. hihi. bes tgk. kat cni la dapat tgk kegembiraan couple yang baru dapat baby. lagi2 yang 1st newborn. kat wad lain tak dapat tgk wajah riang ria nih. hihi. kagum btol tgk baby2 nih. kuasa ALLAH. dari dalam uterus klua ke dunia. uuu~subhanaLLah. ALLAH is the greatest! ^_^

five+ lagi 2 minggu praktikal. then xm. gerun.

13dec: OSCE. xm praktikal. risau. banyak procedure sterile. kene jage asepsis. salah step= CONTAMINATED! dush3!

xm pon menjelang…
14dec: anatomy n physiology.
15dec: pemakanan
17dec: fundamental of nursing
18dec: infection control

huh,btol ke date nih? haha~tak ingat. btol kot. tapi yang 100% sure 19dec dah cuti! yiPpi! :)

six+ huh,dekat sangat ngan xm. buku lom stat belek ag. pe nak jadi? sendiri nye attitude, sendri tanggung ah~ bace buku! study!

meaning, aku takan mengapdet blog la wat mase terdekat ini. mase terjauh insyaALLAH. ^_^

wish me luck.
sume kene doakan untuk --> murni :)
tadah tangan! hehe~

tenangkanlah hati dan permudahkan segalanya. allahumma ja’alna minan najihin wal faizin. ameen.

suke. tak suke.

salam alayk.
salam sejahtera untuk semua.

everytime nak mengarang, mesti jadi cam lupe ape nak tulih. patu ngarut2 tulih mende lain. hape2 la akuh nih.

hoho. tadi carik lagu. dah jumpe. heh. :)
hish..nak tulis pe nih..

focus. FOKUS.

hmm. kolej. aku dikelilingi ramai pompuan. 99% gals. 1%: boys-4org. sebab nursing an. mane de ramai laki. my batch la yang tbe2 ujud 2orang JJ [jururawat jantan] setelah sekian lame kolej itu dipenuhi female student. mereka la firdaus dan zaidi. heh,kalo nak tau, zaidi nih anak makcik kantin kat hira yang salu ade malam2 cuci pinggan. kalo nak bli burger,die ade la. makcik ramlah. sape ingat?? hik3. mase memule tau..asek tegelak je. die pon tgelak2. kantoii.. baru nak buat jahat, tibe dah ade org yang knal mak die plak. haha. and he is the one yang start calling me- cik mun. cehs, merebak kat sumorg da.

ey jap. pe cite psl zaidi nih? bukan nak cte pasal die. hish. tgk. ceni ah. laen pk, laen yang tulih. benanye..nak cite pasal membe2 pompuan nih.

derang sume baek2. :) dsbbkan batch kitorng ni plg sket [24org], so we are close to each other. itu mende bagus. tapi an, dalam bagus ade yang tak berape nak bagus. mereka nih sgt suke cte pasal org lain, gossip2 sampai umpat. pergh..bile stat sampai telupe nak benti ah. aku tak suke. tak suke. bile buat mende2 yang bes..aku salu join ngan derang. tapi bile part2 yang nih, aku jadi cam tak sedap je nak duduk. sbb tingat time skolah rendah luh.. muallimah kate: even kite tak berkate2 [join ngumpat] tapi kite still dianggap ngumpat sbb kite denga pe yang derang ckp. ala2 derma tlinge la plak an. tah. bile derang stat, aku pon beredar. aku penah ckp skali, kalo tak suke o tak puas ati, ckp ah tros, tayah cte2 blakang ceni. dose tau~. aku pon suggest la derang wat ati ke ati. so derang buat jugak la. then settle. tapi bile ade mende lain, derang cte ag. pnat da ckp. ape nak buat? ape aku buat? walk away~ jd pendiam. bile derang gath nk bcte dlm bilek, aku dok lua tgk tv. drang port kat lua, aku tdo. kdg2 aku tejebak gak. eee..tak suke la! dah la aku banyak ckp. takot je kalo join nati aku plak jadi ahli panel. huhu. scr tidak langsung, aku pon telah menjadikan tdo sbg activiti yang plg menarik. bile aku tido, aku tak denga dah cte2 tuh. aku bangun derang dah tdo. so aku jauh la dari gossip2 n cte panas drg.

dan…tetibe aku terpikir+tertanye2..aku tulis nih..adakah aku di kategorikan ngumpat jugak? adakah aku salah seorang dr mereka? tanak! tanak! tanak!

tahla.
binggung.
astaghfirullah.

sos. save me. +_+
ya aLLah, tunjukkan aku jalan yang lurus, senang, tenang, terang benderang. amin.

Sunday, November 25, 2007

sesat?

salam alayk aLL~
tadi ronda2 ah blog2 kawan2 tercinta~ huuu...banyaaaaak sgt2 entry-entry baru yang blom pnah bace ag. patut la kat shoutbox tuh asek tanye bile nak update. upenye derang punye dah bederet2. kui3.
[new] manyak btol mende2 baru. isya wat skin baru. comel benar anas landing atas rumput. patuh erun pon uh gamba adek die jugak~uuu..apesal sume buh gamba kekanak comel nih? tau la ade adek kecik....adeq aku ngah sPm dah pon...huhu...
haaa!.............ape tengok2??
...eh,mane ade org laaa..........
balik td pas menjejak kasih ngan ummi, pg makan2 kat dapo...lapo! patu bukak tenet yang sekian lame ditinggalkan. bukak emel..pergh..FULL! beratus2. naek juling mate membace~ penat membace~ hehe...
>nadz! kite dah delete sume emel! yeah~! muahahha~
[ilang] singgah kat blog yah ngan alex...yah ilang thumbdrive, alex ilang wallet plak~aku pon ade mende ilang gak. musim ilang mende kot...kad ATM bank islam tah cicir kat mane. patu pegi pasa malam, duet plak ilang~ macam2...saba je la. alhamdulillah dapat menten perasaan cOoL~
>huh..cOol hapenye! abes saKai satu umah carik aTm kad! ceiittt~!
peringatan: jage harte bende anda dengan baik serta bijak.
owh..semalam derma darah. pergh,nurse siap salah cucuk. tak kena kat vessel. carik2,abes trombos my bloOd vessel. siap mengalir keluar darah. sampai edema la tgn beta. 1benjol kelihatan. muke die pon cuak~
'ade rase sakit dik?'
'tak...'
'ade rase sakit tak?'
'tak rase sakit...tapi rase takut...'
'hah? takut...takpe,nati akak bg tuam.'
beredar besame muke cuaknye..
tapi aku tak kesah...derma darah sgt bess. arini tiada benjolan kelihatan. hanya lebam 2xganda RM0.50 bewarna biru+pepel+merah kelihatan.
>takpe la kak...saye tak saman orang... ^_^
huhhu...da lah tuh...
nak tido...
bismillahirrahmanirrahim.....
ameeen...
nite!
tata~

murni kembali! ^_^

salam alayk.

huah~I’m back! alhamdulillah :) huhu..sudah lama tidak memblogkan diri! las post 21oct. hahha…sebulan! uuu~bz.. tak sempat nak balik umah pon. nak g cc kat sentul tuh tak bes..biseng~ huk3. umah ku syurgaku.. yeah~:P

wee...besnye dapat balik umah. bes, bes, bes. hehe..saje nak ckp banyak kali sebab sgt bes. ngeh3. ngah pektikel nih susah nak balik umh. sbb dok kat spital sampai ari sabtu. kalo sabtu tuh syif pagi orait la..leh balik umah cam arini sbb kol 2pm da leh pulang. patuh yang tak bes bile syif petang ari sbtu ah. balik kol9pm. takan nak balik umah lak an. da penat2, rest kat hostel je ah. apelah naseb…asek missed prog ngan membe2. takpe2..jihad.. :)

hoh! :praktikal: manyak sgt mende nak kene wat. kene kejar procedures yang dah blaja. kene wat asesmen. then nak kene kumpul sign staff nurse+instructors supaye dapat amek xm OSCE- xm for pektikel. bukan mudah nak dpt sign tuh, penuh ranjau dan duri. dengan prangai2 staff kat spital…ade yang sgt baik, separe baik, tak kurang juge ade yang allergic ngan student. huhu.. memang mencabar! uuu~tapi kan..bile tgk muke2 patient yang sakit2..yang sgt2 menghargai ape yang kitorg buat even tolong tuang air dlm cwn…pergh, heaven…tenang….seronok...berbaloi~ lagi2 kalo patient ingat kat kite. ^_^

hah~tingat lak sorang patient kat as-salam-cik R. die sakit SLE [-systemic lupus erythematosus-]. SLE nih penyakit yang bile system immune bdn attack tissue+cells bdn sendiri yang sekaligus menganggu gugat internal organs cam lungs, kidneys, heart, skin, joints n nervous system. simptom2 cam fatigue, malnutrisi sbb loss appetite, ulcers, demam, rashes, rambut gugur, sakit2 otot. so patient nih die jadi cam takle gerak ngan aktip ah. jalan sket2 je. jap2 kejang. one time nih an, aku nak amek ah observation cik R. aku amek ah temperature, pulse, BP. pas siap2 amek, tbe2 cik R tanye..

cik R: saye ade lagi?
aku: errr..ape cik?
cik R: saye ade lagi ke?
aku pun cam musykil…pe cik R cakap nih.. tbe2 cam paham lak die ckp pe. then I replied- ‘ade cik…nih saye baru je amek BR cik. normal je. sPO2 pon ok. cik rehat ye~’.

upenye2..soklan cik R –saye ade lagi? = am I still alive?- huh. bia betol. aku pon tny staff nape die tanye cam tuh. then staff kate jgn risau. aku pon cam musykil2 ag. aku pg ah usha2 file cik R. tenampak la nukilan dR.noorjan. dokter psikiatrik [erk..btol ke eje? cehs..ampes!] naseb tulisan dokter nih cantek…leh ah bace! hek3.. die tuliss..

cik R nih dah 2 taun idap SLE. tapi SLE die Active dlm mase 10hari time tuh ah. cik R tertekan. sbb penyakit die. dulu die sangat ceria+aktip. tibe bile di diagnos SLE tuh, jd down sket. lame2 die kate she’s dead already n this is not her. cam die dok dlm badan org laen. mak die yang jage die kat spital riso je sntiase. sian lak tgk muke die. cik R salu kate yang tebaring atas katil tuh bukan die. I’m dead. this is not me. this is not my body. that’s why la everytime nurse attend kat die, die tanye dia ade lagi ke tak. kadang2 die wat2 mati. tutup mate, tanak bukak, thn napas. bile kitorg biseng2 panggel name die, die pon bukak la mate n still tanye the same question. untuk buktikan yang she’s still alive, everytime die tanye kitorg kene amek spO2 then tunjuk kat die. tunjuk kat die yang die 100% bernafas dengan sendiri. then die accept. … …

huhu..depressed sgt smpy kurang kesedaran mental. ujian. tu lah ketentuan tuhan..kite yang masih sehat wal afiat ni,jgn lupe bersyukur kat aLLah. gune la diri kite ni sebaiknye+jagela ia cam kite jage buah ati kite. kite adalah kite dan kite tiada gantinye. sesungguhnye, semuanye hanyalah pinjaman semate-mate.
btol kan?
ha! tbe tingat! tadi time nak balik umah, membe msg kat lrt star sentul takde letrik. die suh pg direct pg mane2 stesen len. aku akur je. tibe sampy umah tgk brite tunjuk 2grabak lrt star yang aku salu naek tergelincir dr landasan. sbb tuh la takde letrik berjam2. huih,takutnye~ alhamdulillah takde pape yang jadi. alhamdulilah~tq aLLAh!
allah knows better..
wasalam. ^_^

Sunday, October 21, 2007

open house!

salam alayk~

semakin hari aku semakin tua...hu~ O_o
dan sedang mencube menaip english word dengan spelling yang betol. yeah~!
------------20 oct 2007~
smlam nadz open house! yippi! bes sgt! jumpe kengkawan yang lameeee sangat tak jumpe especially tqa joe, ten amirah, zeyra, 'iffah, sheefa! weee~sonok! alhamdulillah! diriku tibe di umah nadz pade pkul 3.45ptg besame2 yah, tqa n faten. hehe..makan soto, meehun sup plus mcm2 ag. choc cake ah paling sedap skali! nyum2~ sempat ah buat 2,3 round makan smbil2 tunggu membe laen dtg. hek3. meehun sup tuh pedas gle! blagak la memule amek sampai 5scoup cili. bile da makan, hambek kau! pedas tahap 30 skala ritcher! hahah! kelam kabut berebut air. sume kepedasan! kui3. macam2 hal~

insan2 yang menghadirkan diri:
1st trip- yah, faten, tqa, n myself.
2nd trip- awan, ummu, saffa, zeyra.
3rd trip- 'iffah n saidah.
4th trip- afira
4th trip- sheefa n hajar
5th trip- boysSss..
hehe..bes2! jom makan2~



serba serbi about nadz:
-nadzirah ramdzan abdul karim
-umah: sec7,shah alam
-dob: 02-08-88
-account @ UNITEN muadzam
-kampung kat ganu + n9
-TIDAK suke akan kucing serta taugeh.
-pakar dalam melukis garfield. huhu~
-histeria bile jumpe ngan camera! :P
-sangat hebat bermain bola jaring.
-salu gado2 ngan adek die. kui3
-n she is my classmate, schoolmate, dormmate, tidomate, buat-jahatmate, nanges2mate n macam2 lagi. hahahah~!
-p/s: as_69 - Trust is the part where you can hardly get after losing it.




dah makan2, yah nak balik uia. kene la balik awal sket. kami pon beredar. tapi sebelum tuh, macam bese la, tangkap gamba dulu~ peace!

merakam saat2 manis di dapur nadz. huhu..banin dah sampai..dapo je la jadi tmpt bekumpul. tiada dalam gambar: hajar tgh tangkap gamba, sheefa tekunci dalam toilet nadz! hahah!

what a wonderful friendship.. ^_^

erm..lame tak jumpe huwaida..rindunye...


hurm..nak balik college jap agi. huh, berasa sedikit tidak syok. huhu. duk kat college, dengan org2 sekeliling yang memang menguji emosi, intelektual, serta sifat perikemanusiaan aku. uuu~
exam bakal menjelang pada 1st november. semoga aku berjaye. amiin...

mari pulang....selamat hari raye to all.
wassalam

Saturday, October 20, 2007

eton datang!

assalamualaikum.
bismillah~

hai. apa kabar sume? huhu..ayat macam hape je. heh,tadikan, eton datang umah~ weee~! eh, mane bole panggel eton dah..panggel -nisa'- barulan cun~ but i prefer saidah. hehe. uu~lame tak jumpe saidah! sonok sgt bile die datang. die la satu2nye insan yang salu msg aku sbb nak dgt umah. die sgt teruje nak dtg sbb dekat sgt umahku ini ngan SEGI college tempat study die tuh. hihi..arini saidah datang bawak membe. name die -li mei- she's a chinese girl from china. amek cos same gak ngan saidah. [international diploma in montessory] saje bawak datang beraye cos die tak penah tgk org melayu beraye en. hehhe,mase sampai je umah, b4 masuk pintu ade ayat quran. she noticed ayat quran tuh even jauh ke atas..kene mendongak baru nampak. hehe..baguih2!

Li mei -nak cakap ngan die kene speaking la en. [cehs,english ku sudah lame tersimpan di dalam peti]. terkedek2 gak la nak becakap! hua2. si li mei nih plak cakap sebutir pon tak paham mumule tuh. tak berbutir! huhu..macam cakap mandarin lak! lame2 dengan baru paham. memang kene fokus btol time die cakap tuh. if distracted, langsung tak paham~ hahah! saidah yang tolong translate kan pe die cakap. sebab dah jadi membe..paham la gak pe die cakap. [tapi kadang2 saidah *blurr* gak! kui3] then, mereka berdua pon mule la makan2. [aku pon makan gak benanye~hehe.] ade la jamu sesikit ngan kueh raye+rojak~ li mei makan spicy. alhamdullilah~~

sedikit fakta tentang Li Mei:
-from china. apetah name tmpt tuh..
-international diploma in montessory @ SEGI college.
-dah 2taun kat mesia nih.
-tak bape fluent in english n takde banyak vocab [ni die yang ngaku]
-duk kat usj2. umah die ade wireless. [die yang ckp..hihi]
-older than me and saidah
-sedikit confuse tntg agame sbb die takde religion. sume die pegi..
temple, church. ade la td ummi cerite sket2 tadi pasal islam~ aLhamdulillah.. :)
semoga hidayah aLLah miliknya..amen ya rabbal alamin!

b4 balik, sempat la begamba luh. semangat li mei nih begambo! kui3.



Saidah - Li Mei- Muni :)


tq saidah cos sudi singgah umah kite.
Li mei pon..mak kite suh datang lagi!
len kali datang lagi tau..
pintu umah kite sentiase terbukak. kalo tetutup tuh,kene bukak pakai kunci~
ngeh3..datang lagi ek!

erm..saidah cakap : dah lame tak denga muni gelak..
pssst....kite dah gelak banyak dah tadi~~puas tak? (^^)

wassalam...

Thursday, October 18, 2007

sunwAy lagOon la~~!

assalamualaikum.
heheheh.. :)

arituh [17oct07-rabu] pegi sunway lagoon ngan sume2: afalah, kak maya, afiqi, mawar, kak riza n myseLf. hehe. ingat nak bawak ummi skali, tapi ummi tak larat la plak. nak rehat2. so, kitorang pon teruskan la pejalanan ke sunway lagoon yang tak bape jauh pon dari umah kami! miahahah..da lame duk subang jaye, tapi nih haa, baru 1st time nak maen2 kat sunway lagoon~hahah. syok woo! smangat gile sume nak pegi. sesampai begamba luh. hik3 :P

hihi~senyum~! tangkap gamba luh b4 masuk~ :)


lepas baya entrance, sumorg dapat sorang satu gelang bejename 'lagoon' nih. hehe, sume bergaya ngan jam baru~ :) mahal gak entrance nih. rm45 per person. dulu bole pilih nak maen dry or wet. tapi skang dah baru. die macam pakej la. ade extreme park + water park. ade theme park + water park. ade extreme park + theme park. hehe..theme park + water park menjadi pilihan kami. [cehs] tapi kitorang takde la bawak baju spare nak maen kat water park sbb ingat tanak basah2. takpela~entam je! hahahah~


hehe, ni 2nd game yang kitorang maen. bes gile mende nih. hihi, siap leh pusing2. maken lame, maken tingggi naek. haha, neves gile bile dah sampai atas. ingat tak bleh turun dah! jerit2 la aku kat atas tuh! hahahah! lelame tuh baru la biase~~ ^_^

on the way nAk maen wet game. tatau name mende mainan uh. tapi macam rakit la~ ade splash2. hehe. warning: you will get wet on this ride. hehe..tak kesah laa~~!

haaa~ni la hasilnye! memang sume baju suar basah ah! tudung ngan stokin memang tak yah cakap ah. lenjun! redha je la kalo handphone ngan wallet basah~heheh...pape pon, bes gile!

this one pon syok gak! macam maen pelampung gelongsor. dari atas meluncur ke bawah! tinggi sgt. hahah..laju woo0..~ tak sempat nak jerit dah sampai! hahahha~syok je!

ni plak kat sunway bridge aka jambatan gantung~panjang sangat! sume baju basah, jeans pon basah. pnat bejalan! huhu..jalan sket, begamba. jalan sket, tangkap gamba! kui3. this picture was taken when afiqi tolak+himpit kitorg ke tepi. jaat tol! takot laa~! kalo jatuh tros masuk air! :P

banyak lagi game yang kitorang maen. ade grand canyon river rapids, colorado splash, niagara falls flume ride, buffalo bill coaster, chief crazy horse caruosel, the vulture, butch cassidy's trail, tomahawk n macam2 lagi. roller coaster sume ade la~~ :) hehe..kat dalam nih ade surau sume. senang la nak solat2, rehat2. ^_^
alhamdulillah. sepanjang berade di sunway lagoon, tiade siape yang tercedera mahupun terluka. kui3. overaLL, memang sgt bes! we had a wonderful time 2gether! walaupun kepenatan, tapi sgt gembira. [huh, ayat ape nih?] ahaha, abaikan. mari menabung ke sunway lagoon! kui3 :P

wasalam~

aidilfitri~!

assalamualaikum.

selamat hari raye! haha...hari nih da bape syawal ek? 6syawal! haha..arini baru nak update pasal raye~ngeh3..heh,taun nih raye kat cni je.. [subang jaye] di rumah sendiri~ takde la kat umah sendiri je..sedare mare buya ramai kat KL nih. turn kl plak la en. dah 2taun raye kat lenggong, raye cni plak.. :) besS je mane2 pon..cume kat kL ni tak rase la suasane kampong tuh. jeles gak benanye membe2 balik kg. hik3..~

raye 1st-1syawal 1428-
solat raye. patu duk umah, patu kawan2 ummi ngan buya datang. ramai gak la~penoh umah yang kecik nih. hek3. patuh kitong pegi umah auntie mina. heheh..tak saba nak tunggu baby auntie mina lahir! yeah~patuh balik umah sume tepleot,penat. pas maghrib baru gerak umah nek ngah+tok ngah, tok hasyim+ nenek ani~

raye 2nd-2syawal 1428-
pagi kitorg lepak kat umah luh. lepas zohor gerak ke umah maklang. duk kat sane sampai maghrib, sbb kak maya pose.. so buke kat sane ngan maklang. mase kat umah maklang, sume org ade. mama, makteh dan anak2nye-apis, suraya, abu bakr. abg ayzemir, abg ayzam n family-kak siti, ayman n adlan. tak lupe juge sepupuku eliza, elani, elina. hehe~pas isya', pegi umah nek ngah maznah.

raye 3rd-3syawal 1428-

pkul 3 pagiii..eh silap..pkul 11pg, pg braye umah mama lak. sampai2 makteh sume dah ade. makan2 then gerak pegi kampong pandan. umah sedare2 buya. 1st pegi nenek senah. patu umah makcik chik+cau. patuh g umah cik esah, las skali umah mak teh~ patu balik...yeah~ pnat!

raye 4th-4syawal 1428-
haaa...hari nih la paling bes! complete rest at home! [CRAH] yeehaa~!

raye 5th-5syawal 1428-

hek3...kitorg beraye di sunway laGOon!!! yeah~ sampai sakit2 la tengkuk..sore pon dah tak bape nak kuar..serak2 dah.. heheh.. malam plak pegi umah kak qamah [gelek-gelek], kawan afalah~heheh..bes..makan mee kari.. sodap! patu jumpe kawan cela plak..sbb umah akak tuh kat jalan yadi! hahah~ ^_^

raye 6th-6syawal 1428-

arini? tah..kak maya ngan afalah dah stat keje. rehat2 je la kan? weee~~

heheh, ni de gambo time raye~ ^_^

ni time 1st raye. ramai kawan ummi buya datang~ :)


ni b4 afalah bace doa selamat~ alhamdulillah~


abes. nak upload banyak2,lame nak tunggu.
jemputla ke rumah~ :)

maaf zahir batin!
wasalam.

Monday, October 15, 2007

updated!

assalamualaikum.

huargh~ lame tak update blog nih! huhu..bz la konon! tp benanye mmg bz pon. mule kat clinical area. then xm-2weeks. buke kat umah pon tak sempat. [ekelle,org yang duk jauh di perantauan tak eboh ape pon~ ape daa!] ..then balik umh ngemas2..patuh dah raye plak~ heh..raye..bes... ^_^

-ish,ngah cari add blog nadz ni benanye! mane nih! tak jumpe~ simpan sgt2 sampai tak jumpe. aduh..segan nak tanye nadz..takot die mara lak! :P msg ah yah tadi. ide pon lupe..die suh tanye nadz gak! aiyooo..ngan segan silu, msg ah nadz. tapi die tak reply lagi~ tak saba nak bace blog die.. :P samat ari raye nadz! heh..spesel dedication plak~

huh..nak cite mende nih? blur la plak. [situasi yang sering di alami oleh pemblogger padahal banyak gile mende nak ditulis b4 duk depan kompiter~] ngeh3.
cte ape nih? tgk blog yah. uuuu~ebat die menulis. banding ngan aku cam langit ngan bumi. cehs~

owh! ritu aku pegi berjaye time square [ts] ngan yah-asma-aqib. aqib kawan asma kat iic. huh,kua konon nak pegi shopping raye la. huh,shopping raye ke? takde la.. asma ngan aqib je yang semangat~heheheh.

bermula lah perjalanan kami ke ts pada hari sabtu pukul 2. tapi ujan lebat, so delayed la sket. macam2 kesah belaku kat monorail nih. hahah..lawak3. aku pegi ts ngan satu matlamat : membawa sepasang kasut dr sane ke umah. huhu. bukannye smgat nak beraye. tapi kang nak beziarah umah org, takan nak pakai sandel mydin lak en? dah la buruk, koyak2 sane sini. sandle tuh je la yang aku ade. yang lain kasot uniform. uuu~
jadi, terpakse la ambo membeli sepasang kasut. yah plak nak bli kasot coZ nak replace kasotnye yang hampir hancur sebab pegi camping umah org asli ritu~ [betemu saudare2 lame~hahaha]

erm..round2 ts..tapi tak jumpe pon yang bes2. sbb aku nih bukan kaki shopping kot. tu yang susah nak carik mende. huhu..bosan sungguh. aku ngan yah blurr je. nak bli mende la. sume cam tak bes je. hahha..asma ngan aqib plak asek kene tinggal ngan kitorg. derang masuk kedai punye la lame. sume kasot bekenan di hati. hek3.

patu kitorg g solat asar. meet asma n aqib kat surau. alhamdulillah surau c2 leh tahan, takde la busuk2 ke en. hehe. pas slt pegi foodcourt. pergh...ramai gile org! sume dah cop meje kat c2. patuh pegi ah bratur..nak tgk2 sket mknn ape yang bes. skali nampak ade jual meerebus. cam bes la gak. bratur la kat kedai die. pnjg barisan. tapi stil leh nampak la org yang amek order kat kaunter tuh. bile nak dekat sampai kat kaunter..tibe2 kuar sorg mak cik cine, pakai uniform pekeje.. ait? ni kedai melayu ke cino? tunduk2 la aku nak tgk org yang buat mee tuh. tapi tak nampak la plak sape chef nye. dengan ragu2 aku pon kua dr barisan dengan pasrahnye. takan nak makan mee org cino buat lak kan? tah ape2 la yang die buh kang. patu die pegang mende2, tatau besih ke tak. hehe. las2 aku ngan yah bratur bli air milo je la. buke ngan mcD! bes kan yah! hek2.

kat surau jumpe asma ngan aqib lagi. nak slt mghrib plak. tibe nampak asma ngan aqib da bli kasot! sorang 2pasang lak tuh! ebat2~shopping sakan la tuh! :) aku ngan yah jugak yang tatau nak bli ape. pas solat,teruskan pejalanan. hari dah maken malam. mase da suntuk. yah kene balik cepat. aku pon takot nak jalan tepi flat kat sentul uh. uuu~cepat2 la buat pilihan kasot. pusing punye pusing, aku ngan yah dapat la jumpe kasot yang bes. heheh..feminine gile kasotku!
tidak pernah terbayang pakai kasot gitu. har3. takpela..skali skale~ :)

kami pon pulang dengan gembire~tapi tibe yah salah naek tren plak time balik tuh! hahahha...lawak la plak! sori la yah..kite tatau awak nak pegi mane benanye~ heheh ^_^

adeh..gluteus maximus dah lenguh~ hahah~ len kali plak ah.
wasalam. :)

Wednesday, September 12, 2007

1st dae.

salam alayk.
bismillah..

1st day with new procedures! uuu~susah upenye!! pt ramai. uwaaa! rase cam sng je. tapi..kene amek bp, suhu, nadi, penapasan, dressing lagi, admission lak..padahal mende2 nih da salu buat. tapi sbb dah blaja btol, jadi gelabah lak. lagi lak puan ade depan mate, sengih2 tgk org wat keje~tu baru puan kat sbelah, lom dokter ke sape2 lagi. cube bayang kalo aLLah wujud cam kite leh nampak manusia. sure termometer temasuk dlm lobang hidong~aiyaa...

suhu-ngah amek suhu tibe2 blurr~dah la jam tak bawak. tah pape aku nih. dah tau nak buat observation, jam tak bawak. patu dokter dtg plak. 'everybody move~'. aiseymen. baru je buh termometer nih. las2 kene la kuakan dr mulut pt tuh. hua3. eh,tibe2 dokter tuh tau lak name aku. 'murni,kejap lagi leh lap ECG tuh. pegi amek bp otomatik.' eish3,musykil tol. :P

nadi-ni lagi satu~ya Allah,susah upenye nak amek nadi org. selame nih asek kire nadi normal. skali kene kire nadi patient yang sakit2, huh, nadi die lari2, sampai semput nak kejar. siap maen nyorok2 lak~ susah tol nak kire. asek kene repeat. huhu,sume nadi -irregular-.

BP-hehe,nih amek sekali je kat patient. yang len sume -incek Per- yang buat. sebab neves nak pam tgn org melebihi skala sphygmomenometer~ngeh3. rase kalo org lain amek bP aku, aku yang terbaring jd patient kot~hua3. tapi tadi ade la pektis2 amek BP membe.

takpe muni. baru 1st day. pasni sure leh jadi ebat! amiin.

ya allah.
tolong.
ilangkan la neves nih.
amiin ya rabbal alamin. :)

Sunday, September 09, 2007

ramadhan + posting

salam alayk.

uhuh. esok da stat posting kat clinical area. 3weeks kat as-saadah? uih..mmg mencabar btol! coz clinical instructors yang kat situ agak menggerunkan serta menghantui aku time tdo. sure terdengar2 arahan beserta suaranya pasal asgnment nati. aiyaa!! patuh ramadhan tanpe ummi di sisi. aaa~tak syok! huh,nati nak balik buke kat umah ah~ [ceyt,blom pose lagipon! tuih~!] takpe2, muni bole~! hope pasni posting kat as-salam lak. tenang sket. huhuhu. :P

dah2. nak pg mandi. nak balik hostel dah nih. uuuu~time posting jauh dr alam tenet. doakan eh.

selamat berpose sume.
moge ramadhan ni lebih bermakne dari terdahulu.
amiin.
ramadhan kariim.

Sunday, September 02, 2007

putrajaya.


salam alayk.
bismillah..

eheh, plan da dirancang secantek mungkin. nak pegi putrajaya besame rakan2 nursing nih. tapi apekan daye, masalah transport n mase tak mengizinkan. rezki derang takde. rezki ku ade. alhamdulillah. hehe. malam tuh afiqi amek kat hostel. then we amek umi ngan mawa kat umah. buya pg medan. kakmaya p ganu. afalah @opis. yang ade je la pegi~ hek3. walopon tak cukup sumorg, but we still enjoy~ weee~

smgt sgt. siap bawak tikar lagi. picnic di malam hari. hihi. time on da way tuh, jam sgt. bile da masuk kat putrajaya, kete punye la banyak. sampai triple line org paking. sume pakat nak pi tgk fireworks gak! wiken la katekan. mase kat tol, kete2 yang bratur sume pnoh ngan org. sume org bawak family. hehe,pusing2 keliling PICC [putrajaya international convention centre]. afiqi berusehe nak cari paking yang btol2 dekat ngan funfair+clear nak tgk fireworks tuh. pusing punye pusing, dengan pnoh kesabaran [mmg menguji kesabaran tol..umi dah suh balik je~] dapat la port yang tak bape bes pon~stil kene jalan jauh. sian kat umi snanye, tak larat nak jalan jejauh. tapi ummi smgt, die leh jalan sampai tibe! yeay,alhamdulillah. tiade spe yang tercedere. ngeh3.

bukak tikar. pacak tripod. adjust camera. tuang air teh. bukak krepek. makan! enjoy~ tunggu fireworks stat. huhu, malam tuh fireworks italy. memang cun ah~ade bentuk orbit, ulat, star, love terbalik. ngeh3. tesilap bubuh kot,sbb tuh la bentuk love tuh tebalik. but everybody was amazed. tak penah tgk lg bntuk love an. tapi ade lak kapel2 yg tibe2 mesra di antare satu same lain lepas love tuh kuar. sbb 'love' kot~ geli. ee.

lepas abes bunge api, kitorg sume pegi fun fair lak! ummi je tak maen. hehe..tak larat. mule2 masuk rase nak main macm2. tapi agak mahal gak la~ kitorg maen mainan yang pusing2 tuh. ala..kat cosmos world @ berjaya times square ade mainan nih. die pusing2 laju sgt~uuu..dah ah tinggi. bile turun. sume huyung hayang. penin2. nak muntah! hahah~las2 balik je,tak smbg maen pon. kah3. macam2 hal~ :P

sampy umah kol 0103am. teros transfer gamba la kompiter. ngeh3. smgt waja~ :P
ni la hasilnye. bak kate kmaya. gunelah picasa. tayah upload byk2 kali. hehe. bes~

wallahualam~

28-08-07




salam alayk.
bismillahirrahmanirrahim.

280807-selasa
istana budaya,KL
muzikal putra
2jam++
RM10 + RM1.50 [tax] : RM11.50
aida+roy+muni+kakju+incek per

meski bumi bermandikan darah,
meski sungai mengalirkan darah,
pantang melayu dihina dicaci,
pantang melayu berputih mata,
pantang bangsaku menyerah kalah~
-petikan lagu semangat nak bebaskan malaya-

wOw! bes sgt2! tak cukup kate2 nak mengungkap~sonok sgt. tgk teater muzikal kat situ. pasal kemerdekaan sempena kemerdekaan malaysia yang ke-50 ni kan. cte pasal pejuangan tunku abdul rahman nak merdeka kan malaysia. teater stat dengan tunjuk tunku ngah skolah ag. he was so nakal. maen2 je keje~darah mude..time for enjoy la katekan~huh..sbb tunku dok maen2, xm tak lepas, omputih suh die balik malaya. mase tuh die baru rase tercabar and said 'i will free my country'. and as we know..he did. :P

sampai malaya, mule la langkah2 tunku untuk bebaskan malaya nih. tunku mintak keje ngan omputih. tunku dapat keje cikai je even sume tau yang tunku anak sultan kedah. tunku tak kesah. patu tunku maken hebat. omputih terancam, anta tunku yang mulenye duk kat sg.petani, kene transfer ke kulim. beselah tuh, ade tali barut. mase tuh die baru je bercinte. tinggallah buah hati kat kampung...

panjang benanye cite nih. tunku pimpin umno. tapi,dah jadi ketue menteri pon, dapat umah buruk. bocor sane. bocor sini. jaat omputih, bg umah buruk. tapi,alhamdulillah, die kasi gak umah. kalo die kemut tak kasi, tatau la kat mane menteri kite nih nak duduk~ huh,patu nak pgi london, nak merdekakan malaya. tapi takde duet. tunku kate.. 'saya nak pi london, tapi saya tak dak duet..' [ish,nyamok gigit plak] tapi, dengan sokongan rakyat yang padu, depa sume bg emas2, duet sume2, last2 dapat la tunku pegi london. naek spaceship. eh silap. ship. a ship. pemergian tunku diiringi dengan doa tulus ikhlas rakyat2 jelate~

tunku pulang bawa brita gembira. malaysia merdeka. 31 ogos 1957-tarikh malaysia merdeka. ishtihar pertama kali kat bandar hilir,melaka. alhamdulillah~

eheh,lupe lak nak btau actors wa actresses~
zul huzaimy: tunku time mude
dato' jalaluddin hassan: tunku time tua
adrea: sharifah rogaiyah [isteri tunku] time mude
vanida imran: isteri tunku time tua
manbai: dato' onn
tan cheng lok: kenji sawahi
ade lagi! ebby yus, azizah mahzan, iqbal ngan sape2 tah ag. hek3. tapi ade la pelakon2 istane budaye. for sure la tak knal kan~ heheh..

pape pon..memang bes la.. tak bleh nak cite sume. sbb sgt bes. kitong balik dengan rase yang sgt gembira dan besemangat. mane taknye,lpas abes teater kitorg sume nyanyi mcm2 lagu-malaysiaku gemilang, jalur gemilang, 31ogos~ huhu..cam kene inject hormone patriotik plak~ :P

evendo, b4 nak pegi tgk teater nih banyak halangan- dah la hari las teater, balik klas lambat, tiket tak bli ag [takot dah abes], blackout plak [sian kaksara tak dpt pegi~bj tak siap iron], taxi lak takmo benti+penoh tapi at last, dapat gak. rezki tuh ade. alhamdulilah. we all had a wonderful time togetha! yeah~pasni nak pegi lagi! jom jalan-jalan~ :P

happy 50th birthday malaysia.
tq tunku.
tq malaysia.
tq allah~
wallahualam..

Tuesday, August 28, 2007

smalam.

salam alayk..
bismillah~

hurm..yesterdae?
ape yang aku buat smalam..?
yesterdae, i was totally in -moonday- mood~
blaja pon blur je~baru lpas lpak ngan ummi la katekan..
hehhe..buat ape ek?


-semalam pegi tgk danny, hamster yang roy baru bli~die garang gile..nak pegang pon tak le..asek nak gigit..myb sbb arituh die terpelanting kot~huhu..



-smalam jugak pg anta kepek kat umah kakmi.. kalo nak tau..kakmi ni.dah kawen..ade 2little boys..tapi die nampak mude sgt..macm bukan mak org~so sweet.. nati de time,i'll buh pic die.. :)

-ape lagi? owh..tbe tingat..my fwen who is a boy.. urm..die yang selame nih kate die single upenye ade 2org awek dalam satu mase..ala-ala 2 in 1 la plak..ske ati anda la.. takde kene mengene ngan akuh~

-lepas tuh aku wat pe ek? tah la..lupe dah..tapi yang kompem sekompem2nye, aku tak stadi pon..eish..bile nak stadi nih? muni oh muni..

takpelah..stadi arini..
tapi arini nak pg istane budaye..
nak tgk teater musikal...
eish..tgk tuh!
bile nak stadi neh??
tepuk muke sendiri!!!
hiyaarrrkkk!!!!

Sunday, August 12, 2007

mindi mende?

salam alayk.
bismillahirrahmanirrahim..



uuu~excited nye! comei tak? comei tak? i got a new kitten! yeah~ :P huhu. da 2-3 hari aku dengan bunyi 'meow,meow' kat lua umah. tapi tak nampak lak bayang kucing ke hape ke. patu, pagi tadi tibe mawa tgk kat lua, ade sekor anak kucing kat lua. bile aku nak tgk, ilang plak die. erm, tak lame pastuh tibe2 ujan lebat! time uh aku ngah cuci pinggan kat dapo. then mawa cakap kat ummi, 'ummi, sian la anak kucing yang kite tgk td tuh, mesti die sejuk. dah la mak die takde~'. patu ummi cakap 'yela, pegi mawa, tgk die kalo ade kat bawah tuh. sejuk plak nati. tp tgk luh mak die ade ke tak, ok?'. mawa pon pe lagi! tros capai jaket + tudung pegi kua cari kucing tuh~ tadaaaa!! tuh la die! hehe,sian die sejuk. duk bawah paip. bile bawak msk umah, bg minum susu. sian die, die xreti nak minum dlm bekas tuh. patuh cam lemas sket. lelame sket, die pandai~ hihihi..sonoknye! tatau nak bagi name ape. mcm2 rekaan td. dolfi la, cookie la, mandy la, openg la~ las2 umi bagi nam edie mindi mende~hak3...kadang2 ummi pangge die mindi mendeka! keh3. skang die ngah tido! muahaha..sonok! hope die tak nakal cam 'uncle boyotte!'. hik3. moge2, dapat banyak pahle bile jage binatang nih...ameen! ^_^

Saturday, August 11, 2007

buat hal~

salam alayk.
bismilahirrahmanirrahim.

eish, ym nih buat hal plak~slame nih elok je. tibe2 lak takle nak borak ngan org. dah klik bejuta kali, tapi stil takle. the person who i've waited for so long to on9 suddenly on9~patuh nak borak ngan die tak bleh pule~tapi bukan ngan die je la tak bleh. ngan org laen pon! ape kejadah la meragam pepagi bute nih. haiyo maiyo~! nak buat cane uh? tadi dah sign out, mane la tau tetibe plak bleh en. tapi same je~waduh3,gawat ini. how huh?

'patut ke muni saba + try je lagi ym tu o muni delete je ym tu??'

hantarkan YA atau TIDAK ke 7350979~ hahaha,tibe2 dilemma cam impian ilyana yang tah hape2 tuh. sengal tol! tak reti nak buat keputusan sendri. rase2 nye ade ke org vote huh? ala,rasenye kalo vote for 'tidak' is higher than 'yes', die stil akan buat cte bedasarkan 'yes' if jalan cte sbena cte tuh 'yes' kan? u noe wut i mean? takan die sanggup nak buat cte yang ade 2choices. banyak la duet yang nak kene spend rite? huh,ape ni? tibe cte pasal yana plak. takmo la~~

back to ym: stelah memupuk sifat sabar dan tidak berputus asa di dalam diri.....uuuu~ym dah elok! tapi dat person dat sign-out-! ceyt! takpe2,pupuk saba lagi. huhu. takde rezki la kot. myb next time la kan? mesti ade hikmah di sebaliknye~ huh,ayat pujuk diri sendiri la nih. takpe2, jom dengan lagu menghapus jejakmu by peterpan~! lalalalalalala~.. ^_^

wallahu alam..

Friday, August 10, 2007

bersiar2.

salam alayk.
bismillahirrahmanirrahim.

tadi bersiar2 kat page erun~best gak! syok bace blog die. jalan punye jalan,patuh tenampak link IPH forum. uiks, macam baru tgk je nih. aku pon klik la. ronda2 kat ctu lak. tibe2 tnampak tajuk - masud 2005. eh, klas ku ituh~ bukak la.. ini la yang tercatat..

mas'ud 2005-by lament.

maS'uD the best class that i've ever had..

kelas yang in the middle of physics laboratory and chemistry labs.. kelas yang di dalamnya berkampung 16 banin and 17 banat.. sumer dak cool.. besh.. dok klas nih.. teringat awal taun 2005.. sumer cam cuak sape dok klas nih.. sbb, kalo tak kelas sini, mesti masuk abbas... aku bukan nak kate ape.. tp, syukur alhamdulillah aku ditakdirkan dok klas nih.. dak cam aku, tak menahan dok kat abbas tuh... sumer dak top.. pergh.. kang aku yg terkantoi blaja coz derang tuh expert belake.. sedey gak aku denga ade member tak menahan dok abbas.. mintak tukar klas...

pape pon, di ambang meninggalkan klas nih, korang sumer bakal digelar alumni IPH.. haha.. rindulah aku kat korang..

geLagaT??!!

TiDO- perkare utame.. memule, aku ingat sumer nak struggle studi for SPM.. rerupenye, sumer jd member aku tido dlm klas... hehe.. korang memang cool.. naseb baek tak de gelaran sultan tido or sleeping beauty time tuh.. haha.. kalo ade.. sape ek?

ResuLt- setiap kali nak dekat result je, sumer cool jerk menerime.. takde yg sawan ke, pengsan ke, tp, still ade yg nanges.. hehe.. nape..tanyelah die asal die nanges... walaupun tak segempak result dak abbas, tp, nampak ah korang compete dlm studi... banyak aktiviti yang me" unite " kan kitorang.. haha.. aku tak reti b.i.. paling tak menahan, klas tuh jd klas prep banin form 5... mungkin study dahsyat sangat, klas pon jd lawa... jd mangse, sape yang menyapu!!

haha aku lupe lak... organisasi klas nih...

senanye aku tak ingat...
haha yang aku tahu,
class monitor: Asral faiz
assistant class monitor: saidatunnisa'
s/u:asma' al husna
bendahari: ummu naqibah..
haha.. aku ni hampeh..
aku tak hapal..
kalo nak tambah or betulkan, silekan...
pape hal.. nanti aku tambah.. bye..


uwaa...aku terus melayang2 tingat kat sekolah dulu. uuu..sedeh nye. nak masuk 2taun dah aku meninggalkan sekolah+kelasku itu. isk3. bes nye skola dulu. besnye. tak pnah la denga lagi org cakap time skolah dulu tak bes~ even budak yang salu kene cop o dende [aku la tuh], mesti derang stil kate time skola tuh bes. huhu.

masud. aku dok tepi tingkap. sbelah aku fena. depan aku intan. blakang aku hajar. duk tepi tingkap memang bes. dapat rase angin menderu-deru, al maklumlah, tingkap tuh cemin die sume dah rongak2. kui3..bukan angin je rase, tempias ujan, terik panas pon terkene jugak. huhu,leh tgk org yang kat dlm blok akademik+leh mengendali dan juge mengenali ahli2 mesyuarat tingkap! sesape yang kene dende ke, lari2 ke, spotcek ke, sume aku nampak~ngeh3. aku salu gak begiat dalam actvt vandelisme nih. huhu. kat bingkai2 ijau tingkap tuh abes hasil karya aku curahkan sepanjang menjadi ahli ibnu masud. uiks,rahsie nih. hehe.

aku kalo skolah dulu, salu jugak la kene mendesign klas. manusia2 yang seangkatan ngan aku, yang sentiase saba nak memerah otak pikirkan tema dan rekaan ape yang nak diterapkan dalam kelas tuh. merekalah fena, asma serta ashila. sketch sane, gunting sini. kale sane, gam sini. koyak sane, koyak sini. panjat sane, panjat sini. gam sane, gam sini. banyak mase dihabeskan utk menyiapkan design2 tesebut. saat membe2 lain memerah otak menyiapkan soklan2 math, aku dan rakan2 seangkatan gigih menyiapkan hiasan2 yang kononnye artwork tue. gigih sungguh. memang kadang2 terdetik dalam hati, 'ey,org len tanak tolong ke? asek kite je yang buat. tolong la jugak. banyak lagi nak kene buat nie.' kadang2 terluah gak, tapi nati ashila mesti cakap, 'takpela..kite buat je. nati dah siap, kite blaja la. jgn maen2. derang takde rase nak tolong. takan nak pakse lak kan? :)'.. huhu, tapi dlm tempoh nak siapkan tuh, mmg banyak mende tejadi la~ ade yang gunting sampai tetido. gam terlekat kat baju. kale tekene tudung. biskot kembang dalam air teh. kumbang masuk dlm suar [fena,keh3]. jatuh kosi nak tampal mende yang tinggi2 sbb kitorg nih 'sangaaaaaaaaaaat' la tinggi. hua3..

pe lagi yang bess? gelabah nak pegi tusen, asek geram je kat KP coz tanak bg konci nak masuk dorm. [sori ek KP~] patuh,bgn tido tibe2 nampak maklimah leha kat sbelah! mane taknye, bgn tido tgk nadz. nadz tdo lagi, aku pon smbg tdo. die bgn then tgk aku tido lg, die pon sambung. las2 maklimah leha gak yang setia mengejut kitorg~muahaha..kesaspenan ternyata! huhu. :P patuh, serkup tegantung kat papan tande clas time f3. patuh, adegan membawe air teh sambil berlari, tibe2 terpleot jatuh, abes basah~ hua3. klaka gile bile ingat balik. dengan pesembahan yang every year mmg kene salu buat. abes perah idea tatau nak buat ape~ eh.perah idea ke? bukan perah otak? ke perah kain? huh,pape je la. las2 skali mesti wat adegan tembak menembak! huhu, plg takleh lupe yda ngan tqa joe jadi driver dlm cte 'anakku sazali'. aku tlupe nak buat stereng derang patuh derang bantai gune songkok banin. muahahah. lawak gile ah bile ingat balik! :B ape lagi ek? aaah~banyak lah!

banyak sgt benanye mende yang bes2 time skolah ni. nak crite ngan membe pon tak abes, apetah lagi nak coret kat sini. biar memori tesemat minda sbb minda leh putar2kan balik memori2 tuh cam kite rewind video. keh3. tapi nak simpan memori dalam hati pon bes jugak. dapat rase ape yang belaku bile minda memutarkan adegan2 gembire, lawak, sengal, mengon maupun sedih. huhu..memori oh memori~ :)

kene ke?

salam alayk.
bismilahirrahmanirahim.

got friendster comment: from aidadli~

Posted 08/08/2007 21:44
hai muni...cuti watpe???mengulor ek...bsn la cuti...nk kene studi blk a&p 2...


erk..a&p? kene bace ke A&P [anatomy and phisiology] tuh? uwaaAaa...mari beramai2 katakan : tidak!!!! nape sume org balik umah cuti bawak buku a&P? uuuu~aku tak bawak balik pon..cuti is cuti~ olidae is olidae~anatomy is olidae! hua3~ [aku yang pemalas!]membace buku tak masuk lak dalam list cuti aku~yang ade ni la.....

-basuh baju [setel]
-kmas umah [tak penah setel,evryday is kemas day!]
-collect + siapkan..disease-'simptom.goal.action' [blom..]
-pegi dental clinic [separe setel]
-ikot ummi g clas ust safwan [setel..alhamdulillah]
-pegi sunway pyramid [setel]
-ajak buya pg mydin [erk,,bakal kot!]
-on ym 24hours! [settle :P]
-amek kad bsn [tidak berjaye~ :(]
-******* claS..keh3 [separe gak!]
-buat kanji sum sum [blom!]
-tolong umi buat kuih~ :P [banyak kali..hehe]
-cari cd cte yang bes2 [tengah cari lagi..]
-tgk mulan untuk kali yang berape tah~ ^_^ [yeay! tercapai!]

pe tah lagi..
huh..cube tgk..
mane ade mende yang kene mengene ngan buku mahupun kolej~

eh,ade satu..~ngeh3..tapi itu bukannye homework ke ape. saje2 je buat. rajen la konon~:P kene tulis patient tuh sakit ape. simptom die cane, kesan. patu cane nak rawat. camtu la lbh kurang..
dulu dah buat separo jalan. every time pegi clinical area, kene la buat. coz evrydae jumpe patient. tapi ritu nye posting tak sempat buat. sbb aku cam bz la~bz tido~~~zZzZzz!haha...takdela. nak dekat xm time uh. tido untuk mengumpul tenage tok staD! hehe. bile posting nih, even 7hours je, pnatnye tak menahan. balik je sure cari katil~~tido plak bukan 1/2 jam o sejam, tapi ber'jam-jam'...

time teori pon camtuh gak. kene dok kolej pkul8-5, everyday~pnat wo0o0...bile sampai umah serbe salah nak tido. coz dah petang. kan tak baik tdo lpas asar. nati gile plak. pnat la menahan mate supaye tak tido. buat la pape keje. cuci baju je, sapu umah ke, tgk manjalara ke..hek3. lepas maghrib je, selamat-tinggal-dunie! blackout tros. membe2 kat umah tuh memang tau dah la...pkul8 je muni dah landing atau ayat lebih tepat -muni-dah-masuk-opis-! uhuh,kalo pkul 10mlm aku tak tido lagi, ade la ayat2 yang mengagumkan tidak kurang juge menyindir secare tidak serius.. :P

'eh,muni tak tido lagi? plik ah~'
'muni nape tak tido lagi nih? ade pape ke malam ni?'
'fuiyoo..muni masih berade di dunia yang nyata..'
'malam nih nak buat ape? nape tak tido? pkul bape dah nih?'
'eh.muni ke nih? bia betol..dah pkol 10..tak tido lagi?

banyak lagi ah ayat2~macam2 hal...
istiqomah btol aku ngan waktu tdo ku itu.
kalo la semayang pon leh awal n tepat waktu..
eish3, insaf3. takpe, cube lagi! :)
huhu,tibe2 trase nak cakap..
[mintak maap la sesape yang msg patuh aku tak reply~aku tido la. hahahaha~]
urm, cuti tinggal lagi 2 hari..ahad nak kene balik hostel. ish,cam tak besh la plak.. nak dok umah. sob3. ade sesape nak ikot? jom! :P

Thursday, August 09, 2007

diskusi?

salam alayk.
bismillahirrahmanirrahim.

diskusi abang dan adik..

adik berade di sebuah dapur yang aman dan permai..
sedang bukak pembalut coklat..

abg: ha! makan coklat!

adik: hehe.. :P eh.nak simpan lauk. takde sape yang nak makan dah kan?

abg: aah.

adik pon mule kemas.
abg bukak peti ais.
amek sebijik oren.
amek pisau.
potong oren.

abg: eh,skang tengah nak part akhir. meredith baru sedar.

adik: huh? [blur,sambil berpk sejenak..] ooO,grey's anatomy. rini las episode ke?

abg: ye kot. [dah nak abes kopek oren]. dak abes kot cte tuh.

adik: blom. blom abes ag,lg 15minit. laa..baru pkul 11.30 upenye. ingatkan nak pkul 1 dah. ritu cte tuh las part ape ek?

abg: hurm..hurm...eh,oren nih takde bijik la..!

adik: [ish,cte oren lak!] nak sket.

abg: nah..

adik: masam!

abg: aah. masam la bes!

adik: masamnye! [tekeluar balik oren dari mulut,hehe]

abg: beeeessssss~!

adik: masam!


huh..abes...
sekadar diskusi adik dan abg.
dat's aLL.
nak tdo.
ummi da sound,
got 'BIG' agenda 2morrow.
wallahu alam.. :)

Wednesday, August 08, 2007

skate!

salam alayk.
bismilahirrahmanirrrahim.

huhu..best nye maen ice skating! dah lame sgt2 tak maen ice skating. it's been ages since the last time aku maen ice skating. las skali dulu time dajah 4. hehe, sabtu lepas [040807] pegi maen ice skating kat pyramid wiF mawa, eliza [kezen], abdulah and also auntie ahlam.

auntie ahlam is my father's kezen. so,anak die [abdulah] is my 2pupu la kan? hek3. they're from saudi. my atok punye abang duk sane+kawen+dpt 17 org anak. huhu,mmg hebat! auntie ahlam is the youngest. die mmg suke kat mesia ni. setaun skali die dtg~ mereka ni tak reti berbahasa melayu, so kene speaking la ngan depa nih. abes english aku yang bertrabur tuh aku bantai~ ngeh3. so,ritu die ajak pegi tgk harry potter kat pyramid. pas tgk harry potter, abdulah who is 9 years old nak maen skate. mak die kasi je la. kitorg duk lua area skate tuh minum creamy cappucino + makan roti almond caramel. tak tepk ah nak maen skali. just tgk abdulah maen je~

suddenly my kezen tanye....

elz: eh moni. tanak maen ke?
me: takpe la...cam segan je! hehehe...
elz: eh maen la...bes tau! eliza ade bawak 2glove. pegi ah main ngan mawa.
me: huh? bawak ke? ala,da lame ah tak maen. eliza pon maen la skali.
elz: hehe,korang la maen. ala,eliza pon da lame tak maen. las skali maen las month.
me: las month? hahahahha...moni las main mase dajah 4 tau! berkurun dah!
elz: wut? dajah4? lame gile...dah2, pegi maen la..eliza dok sini teman auntie.
me: baiklah..serius nih eliza tanak maen?
elz: yup! dah2.pegi cepat! kang ice cair..hahhaha...~

so, aku ngan mawa pon pegi ah baya kat kaunter tuh. Rm16 per person. auntie blanje. tapi kene baya tambahan if takde socks [Rm5] + glove [Rm8]. alhamdulillah,tayah baya kebih. ade glove. socks memang pakai la en. [mengapa bayar lebih? hak3,mydin lak tetibe.] hehe, patuh pegi measure size kaki nak amek kasut skate. bile dah dapat...perggh! punye la ketat nak masukkan kaki! waduh3,susah gile~ abdulah yang memang da lame tunggu kitorg dah biseng2. 'common gals, hurry up!'. tarik2 tangan. hoho,sabo dik.. huhu, setelah memakse2 kaki untuk masuk ke dlm kasut yang ketat itu..maka dengan semangat berkobar2 aku ngan mawa pon masuk la ke tmpat skate yang ade ice tuh. tibe-tibe....

me: mawa! takot la! dah lame tak maen! [time tuh kaki dah gigil2]
mawa: mawa pn takot. macam nak jatuh je kite nih..
me: tanak,tanak. nak balik~hahaha..
mawa: uiks,balik lak! jom2,kite join tren kat tepi je dulu. [tren: orng2 ramai yang berpaut di tepi dinding tuh coz tatau maen~hua3]
me: owh,ok2..

tak sempat aku nak ke tepi, abdulah dtg, took our hands and die tarik kitorg skate kat tengah2. oh tidak!!! gaye2 tak stabil tuh memang ade ah. budak kecik tuh bawak dah la laju gle~ uwaa,nak tejatoh! all of sudden, tgh2 skate tuh die lepaskan tgn kitorg nih, patu bia kitorg skate sendiri. ape lagi, kedebUk!! jatuh! adeh..bikin malu kompeni saja. abes basah baju! ice cair, memang menyerap sepenuhnye lah! hahaha,tapi aku tak kesah la bab2 jatuh nih. menten je~ ramai lagi yang jatuh~ :P eliza yang duk lua tuh dah gelak2 tgk aku tepleot kat c2. auntie dah bebel kat abdulah, mara coz lpaskan aku tadi. aku pon ckp ah~ 'it's ok auntie. no big deal! :)'. hehe, lepas jatuh je tros jadi mcm 'pro'~ hahahaha, leh skate tanpa bantuan. [poyo la plak!] tapi jatuh2 tuh perkare biase la. tak jatuh tak besh la en~ ^_^

aku + mawa + abdulah maen dengan besungguh2 la time tuh. terase macam ade adek kecik bile maen ngan abdulah. huhu,adik oh adik. hehe.gelak2 tuh memang actvt utame la. lg banyak gelak dr skate. asek gelakkan diri sendiri sebab asek buat gaye tak stabil pastu jatuh~! hek3. tak lame patuh, kitong sume kene kua coz ice tuh dah sgt basah. nak tunggu die keringkan ice tuh lame..so aku pon mengambil keputusan untuk behenti bermaen even dalam hati kate 'tak nak! tak nak! ...uuu~'. kui3. tapi pape pon, main skate ritu sgt besh! memang besh! memang nak maen lagi ah. rase cam sekarang neh nak pegi maen! hua3~! nanti, sape2 nak maen ice skating, jgn la segan silu tok mempelawe hamba untuk bermain bersame! huhuhu... :P

Tuesday, August 07, 2007

ayman + adik!

assalamualaikum.

aku ngah bukak fenster kak maya smbil
denga lagu dancing in the moonlight kat fs die..
tibe-tibe...
tut,tut,tut. hp bebunyi menandekan ade msg baru sampai~
pelahan2 aku capai enpon burukku n tgk sape anta msg.
oh,kezenku rupenye~

'kak cT dah branak!! :-)'

huhu. kak ct dah beranak? huhu,ganaz tol kezen aku nih.
ayat die menterkejutkan org! hua3.
eh,back to kak ct branak~ngeh3..
oooppsss...kak ct bersalin~ :)
kakcT is my cousin's wife-ayzam aka abezam.
baru dapat anak 2nd. baby boy! hehe
anak first die name ayman harith.
denga ritu abezam nak bagi name
anak yang 2nd nih Aydan haras.
huhuh,bukan maen lagi name.
now kakct kat smc and sumenye stable.
nati ade mase nak pg ziarah kat spital~
hehe..new generation was born 2dae.
alhamdulillah~ :)

kueh mueh..

assalamualaikum.

[4ogos07] hehe,wan ah datang umah. wan ah is my aunt from ipoh,perak. dtg coz abg nuar [anak die] konvo. wan ah is very gud in making+baking kueh mueh. tanye je ape,sume leh wat. kalo jumpe die,mst salu mintak resepi. tapi bile balik umah tak buat2 pon! resepi menjadi pekasam. kui3.. :P wan ah suke wat hands on. salin2 ni tak men la en. so,on the spot kene bli barang nak buat kueh. dulu2 ade blaja wat pau ngan kueh tart nenas. mase die dtg ritu plak kitorg blaja wat wat karipap, popia, kueh limas aka 'limeh'. ala,kueh limeh ni yang bentuk petak tuh. bekas die wat gune daun pisang. dlm die ade 2layers-atas putih, bwh die ijau. tau tak? bukan lepat tau! ade gak org pangge talam pelite. huhu, kueh pon de name glamer. smalam buat ah kueh limeh niih. mule2 blaja wat bekas die-yang bentuk petak gune daun pisang tuh la en. nak dapat bntuk petak tuh gune kotak mancis. org dulu2 gune bongkah kayu yang kcik tuh. lipat sane sini, staple ujung die, patuh jadi la! yeay~! hua3,time buat tuh dapat la puji-pujian dari wan ah coz kitorg wat sgt cantek. keh3. mase aku wat tuh, aku teringat kat pak cik yang jual kueh ni kat depan hostel tuh. die wat sedap. bile kate kueh die sedap, nanti mesti die cakap 'kueh nih sme isteri pakcik yang buat,pak cik tlong sket2 je.' pastuh die senyum2 la.. ade one day nih, aku dtg nak bli kueh. tapi time tuh kueh die nak abes dah. patu die ckp 'ya allah, mintak maap adek, kueh pak cik nak abes dah nih. alhamdulillah. cepat pulak abes arini'. time tuh ade la tinggal kueh karipap seketul ngan habuk2 goreng pisang! huhu, riang gembire muke pak cik tuh. mayb sonok la aritu leh balek umah awal~ hek3.. [eish,cte pasal pakcik kueh lak!] pape pon, blaja wat kueh nih memang sgt bes. sume org ade kat dapo, plus my brothers! derang pon join gak. nanti dapo besepah2, gelak beramai2~ huhu,indah sungguh. sape nak join, jemputlah ke rumah! huhu.. :)

Monday, August 06, 2007

borndae.

name: muni wonderland
time of birth: 1402 hours
date of birth: 6th august 2007
place of birth: blogspot.com
mummy : murni izar~!
daddy: erk..??
hek3..gatal nak buat blog kat sini plak..tgk org lain nye besh je..lagi2 kakya munye en..
mari2 kawan-kawan,teman-teman~sudi2 la visit this blog! have a nice dae! :)