Thursday, October 18, 2007

sunwAy lagOon la~~!

assalamualaikum.
heheheh.. :)

arituh [17oct07-rabu] pegi sunway lagoon ngan sume2: afalah, kak maya, afiqi, mawar, kak riza n myseLf. hehe. ingat nak bawak ummi skali, tapi ummi tak larat la plak. nak rehat2. so, kitorang pon teruskan la pejalanan ke sunway lagoon yang tak bape jauh pon dari umah kami! miahahah..da lame duk subang jaye, tapi nih haa, baru 1st time nak maen2 kat sunway lagoon~hahah. syok woo! smangat gile sume nak pegi. sesampai begamba luh. hik3 :P

hihi~senyum~! tangkap gamba luh b4 masuk~ :)


lepas baya entrance, sumorg dapat sorang satu gelang bejename 'lagoon' nih. hehe, sume bergaya ngan jam baru~ :) mahal gak entrance nih. rm45 per person. dulu bole pilih nak maen dry or wet. tapi skang dah baru. die macam pakej la. ade extreme park + water park. ade theme park + water park. ade extreme park + theme park. hehe..theme park + water park menjadi pilihan kami. [cehs] tapi kitorang takde la bawak baju spare nak maen kat water park sbb ingat tanak basah2. takpela~entam je! hahahah~


hehe, ni 2nd game yang kitorang maen. bes gile mende nih. hihi, siap leh pusing2. maken lame, maken tingggi naek. haha, neves gile bile dah sampai atas. ingat tak bleh turun dah! jerit2 la aku kat atas tuh! hahahah! lelame tuh baru la biase~~ ^_^

on the way nAk maen wet game. tatau name mende mainan uh. tapi macam rakit la~ ade splash2. hehe. warning: you will get wet on this ride. hehe..tak kesah laa~~!

haaa~ni la hasilnye! memang sume baju suar basah ah! tudung ngan stokin memang tak yah cakap ah. lenjun! redha je la kalo handphone ngan wallet basah~heheh...pape pon, bes gile!

this one pon syok gak! macam maen pelampung gelongsor. dari atas meluncur ke bawah! tinggi sgt. hahah..laju woo0..~ tak sempat nak jerit dah sampai! hahahha~syok je!

ni plak kat sunway bridge aka jambatan gantung~panjang sangat! sume baju basah, jeans pon basah. pnat bejalan! huhu..jalan sket, begamba. jalan sket, tangkap gamba! kui3. this picture was taken when afiqi tolak+himpit kitorg ke tepi. jaat tol! takot laa~! kalo jatuh tros masuk air! :P

banyak lagi game yang kitorang maen. ade grand canyon river rapids, colorado splash, niagara falls flume ride, buffalo bill coaster, chief crazy horse caruosel, the vulture, butch cassidy's trail, tomahawk n macam2 lagi. roller coaster sume ade la~~ :) hehe..kat dalam nih ade surau sume. senang la nak solat2, rehat2. ^_^
alhamdulillah. sepanjang berade di sunway lagoon, tiade siape yang tercedera mahupun terluka. kui3. overaLL, memang sgt bes! we had a wonderful time 2gether! walaupun kepenatan, tapi sgt gembira. [huh, ayat ape nih?] ahaha, abaikan. mari menabung ke sunway lagoon! kui3 :P

wasalam~