Saturday, October 24, 2009

pak yeop kembali ke rahmatullah

bismillah.
semalam 22 oktober pak yeop meninggalkan kami.
sume family balik kampung. tapi aku ade paper exam final.

mughny

salam abg bakti!

katne?

tak balik kg?


abg bakti

blk...

tp arini dh blk sini blk....abg bakti blk sorang jer

br je smpai nih


mughny

oooohhh

ok ke sume

tatau pon pak yeop nye cite cane

cite la

xcident cane


abg bakti

sume ok alhamdulillah..


mughny

dorang sume sedih2 tak rep pon msg


abg bakti

mlm td gak kebuminyer..

kire smpt r kami sume smpe..

xcidennyer...

kete merc hentam van pak yob..


mughny

kuat la?

patu2


abg bakti

agak kuat r...smpai van tu terbalik...

kene btl2 side driver


mughny

ya allah, kuat giler


abg bakti

pastu van tu terbakar..

part tu yg tragis cket

pask yob terbakar dlm van tu...

xdpt nk tolong until bomba smpe..


mughny

pak yob pengsan dlm tuh ke

rentung ke


abg bakti

xtau r pengsan ke x..

drpd impact yg kiteorg tgk..rsnyer mngkin pak yob dh xde time kene lnggar tu..

agak rentung r..


mughny

ye ke. sedihnye

posmotem tuh nape

ade buat kan

memang kene buat?


abg bakti

pasal post mortem xtau la plak..

kene tny depe yg p hospital...

tp halim ckp bdn pak yob mmg melecur giler..


mughny

masuk paper la abg bakti

ade bace?


abg bakti

ha'ah..

metro dgn sinar

muni ade tgk x??

ade2..

http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMetro/Friday/Setempat/20091023083911/Article/index_html

ni brite die

muni bace le..


mughny

hooo

baru lepas bace

T_T

merc tu selamat


abg bakti

ha'a..


mughny

takde ke gambo?


abg bakti

klu muni tgk van tu rentung mcm ne....

org yg kt dalam tu xtau la mcm ne

spttnyer gamba ade..

dalam paper ade, ni yg onlinenyer xtau r..


mughny

ohh

takde pon yang online nye

wan yong ok ke?

sedih nye

kebumi katne? dgn opah?


abg bakti

yup..sebelah opah..

wan yong nmpk mcm ok jer..tp still murung lg..

mughny

bla, bla, bla bla3…

innalillah. semoga roh pak yeop di tempatkan besama orang-orang yang beriman, dan soleh. amin.

huu, suke denga pak yeop gelak. T_T


Tuesday, October 20, 2009

kinah nak balik jawa?

ehem. sape penah tengok video kinah nih kat fb, tuh yang 2nd edititon.
yang ni sebenanye yang first time record.
die cakap banyak sikit tanpa gangguan. hikhik.
sangat sayang la kat budak nih. aiih. obses.

video

2nd edition kat fb. disini

Monday, October 19, 2009

my babies turn 1



lappy n kepod turn 1 today! hoyeh2.
maken buruk bercalar. sgt sori la kerana keganasan. ho.
setahun sudah berlalu. hehe.
semoge baby2 ku ini tak meragam dan tepelihara baik dalam jagaanku. cewah! :)
sayang due2 sangat2x. ^_^

Saturday, October 17, 2009

elephant!

heheh. suke la yang ini. sgt real la die buat even ade cam snoll sket. tapi bes hihi.

video

hmm.. miley cyrus cam jongang je lam VC Send It On. huhuh

Sunday, October 11, 2009

kita sayang uswah sayang kami



salam. bismillah.
3 oct maka berlangsunglah walimah
uswah + shuhaib dan khairah + qamarul
untuk kali kedua..
kat sikamat, n9. sangat best.
konvoi 4 kreta. syok tuh.



rindu sgt uswah. aku first skali nampak die. first skali pelok die. hehehe.
terlerai sume rindu2 3tahun lebih. cewahh.




more at my facebook:
di sini :)

dah letih upload kat FB.
malas dah upload kat sini. kih3 :D
till then.

Wednesday, October 07, 2009

nikmat duduk

bismillah.

heyy kau,
tahu tak, harini aku pergi wad dengan penuh semangat. niat di hati semoga hari ini lagi bagus dari semalam. semoga aku dapat belajar lagi banyak dr semalam. semalam sebelum tidur, aku niat/ ikrar/ akujanji/ bisikan semangat poyo agar aku dapat berkerja dan bertindak semaksimum boleh. aku nak pass report hari ni. aku nak tahu macam2, aku nak sume at finger tips mase pass report nanti.

tapi , biasa la kat wad. aku budak third year. beberape hari je lagi cewahh! nak abes belajar. semua orang expect 'die nih mesti tau buat nih. die mesti dah belaja'. bukan semua aku dah belajar. aku belajar sikit2 je. macam la kau tatau cikgu management aku tuh cane kan. jarang masuk clas. aku nih dtg ward baru nak belajar. so engkau please, stop expecting me to know everything. i told u that i didn't how to make report, how to change census. and i am EXPECTING you to teach me. i asked u politely how to do this, how to do that. politely ok? macam la kau tak penah jadi student dulu. bosan betul.

yang cikgu pulak, bile tanye sikit, asek ckp 'saye dah tak ingat la. lame dah tinggal '. abes kalo dah tinggal tanak pegi revise pape ke? apehal?? pastuh marah2 org astaghfirullah!

macam semua orang je marah aku hari ni. patient pon marah aku harini. padahal salah orang lain. sob3. T_T macam2 mende tersangkut tadi tapi aku dah buat semampu boleh. kelam kelibut aku buat kerja hari nih, sangat penat. duduk pon tak sempat. hu. last2 aku tak pass pon report hari ni. sebab banyak mende snoll.

kau tahu, kerja nurse memang baik, mulia. tapi tahu tak sebenarnye macam susah jugak tau. kite nak buat mende baik. niat kene baik. hati kene sabar. banyak pahala. tapi sebabkan staff2 macam kau , cekgu2 yang suke sgt bertindak di luar kawasan liputan, menyebabkan aku jadi cam mara, bengang pon ade, patu nanti aku mula la nak membebel, bla3, kot2 terngumpat pulak. sume pahale melayang. aku taknak la macam nih. kau paham tak maksud aku?? -__-'

kat sekolah dulu aku berkawad. ade la sejam lebih kot. itupong rase penat2. kaki lenguh2. tibe2 bila dapat duduk, ape perasaan? same macam perasaan aku bile 7jam berdiri kadang2 berlari bile dapat duduk. huuuuuuuu, nikmatnya..~~~ lagi nikmat kalau dapat baring + tidurrrr. kadang2 perasaan sekecik nih pon kite 'feel' betul2, baru la hidop lebih indah. HAHA

jom tidur!

p/s: semangat baru untuk ke wad esok. hoyeh2. semoga esok semua baik-baik aje~ amin. jomla masuk syurga same2.

yang benar,
murni kuat. ^_^


Tuesday, October 06, 2009

bapakku berbaju melayu oren.

selamat bersyawal sume.
blog kene update ke? hoo.
nantilah.
ha, puase 6 tuh jgn lufer. :)