Wednesday, September 12, 2007

1st dae.

salam alayk.
bismillah..

1st day with new procedures! uuu~susah upenye!! pt ramai. uwaaa! rase cam sng je. tapi..kene amek bp, suhu, nadi, penapasan, dressing lagi, admission lak..padahal mende2 nih da salu buat. tapi sbb dah blaja btol, jadi gelabah lak. lagi lak puan ade depan mate, sengih2 tgk org wat keje~tu baru puan kat sbelah, lom dokter ke sape2 lagi. cube bayang kalo aLLah wujud cam kite leh nampak manusia. sure termometer temasuk dlm lobang hidong~aiyaa...

suhu-ngah amek suhu tibe2 blurr~dah la jam tak bawak. tah pape aku nih. dah tau nak buat observation, jam tak bawak. patu dokter dtg plak. 'everybody move~'. aiseymen. baru je buh termometer nih. las2 kene la kuakan dr mulut pt tuh. hua3. eh,tibe2 dokter tuh tau lak name aku. 'murni,kejap lagi leh lap ECG tuh. pegi amek bp otomatik.' eish3,musykil tol. :P

nadi-ni lagi satu~ya Allah,susah upenye nak amek nadi org. selame nih asek kire nadi normal. skali kene kire nadi patient yang sakit2, huh, nadi die lari2, sampai semput nak kejar. siap maen nyorok2 lak~ susah tol nak kire. asek kene repeat. huhu,sume nadi -irregular-.

BP-hehe,nih amek sekali je kat patient. yang len sume -incek Per- yang buat. sebab neves nak pam tgn org melebihi skala sphygmomenometer~ngeh3. rase kalo org lain amek bP aku, aku yang terbaring jd patient kot~hua3. tapi tadi ade la pektis2 amek BP membe.

takpe muni. baru 1st day. pasni sure leh jadi ebat! amiin.

ya allah.
tolong.
ilangkan la neves nih.
amiin ya rabbal alamin. :)

2 comments:

Abang Fal said...

Dokter tu tau nama sbb muni pakai nemtag la... kan?

cik murni izar said...

uiks..mane de..name tag+tudung masuk dalam baju sbb buat prosedur..die tak nampak la~ hahah..muni kat femes~~ :P