Saturday, July 11, 2009

malam yang 'touching'


salam.
nota: touching digunaan sbb kawan saya suke cakap 'touching' bile die mudah terasa di kala PMS.
"ey, sori la, kite tetibe je 'touching'. rase nk nangis. "
"geram betol, time2 cemni nak buat org 'touching'."


nak gune 'aku' sebab malam nih 'touching' kan. huh. pagi tadi sebelum ke wad untuk praktikal, aku jalan2 kat blog kawan sekolah. bace2 tetibe terbaca satu entry yang dia tulis. aku rasa masa dia tulis entry tu pasti dia sedang rindukan hira'. aku baca hati aku sayu sama. sangat teringat sekolah yang banyak memberi makna dalam hidup aku selama aku kat sana. walaupun aku rase masa kat sekolah dulu aku macam tak sedar sgt apa yang penting, tak ambil banyak manfaat pon, banyak main2 dari belajar dan memperbaiki diri, tapi selama berada di sana, sedikit sebanyak membentuk diri aku sekarang but still banyak buat perkara yang tah hape2 itu salah aku la. teringat macam2 bila baca entry pendek dia tuh. teringat muallimah marah2 aku yang buat aku geram dan marah kat muallimah balik, tapi sekarang aku paham la sebab apa yang mlmh marah kat aku dulu. sebab apa mlmh suruh aku solat kat atas tar kat padang bola sepak depan musolla tuh sebab tak nak bagi aku dtg lambat ke musolla dan masbuk pula. sebab apa mlmh membebel2 kejut aku pagi2 sampai duduk sebelah katil supaya aku tak terlepas solat subuh.

tadi lepas tiba di rumah jam 10 mlm dari praktikal, aku menonton kung fu panda sgt la ketinggalan sebab baru nak tengok padehal da berzaman lame, tak sempat la! aku siap nangis tgk cite tuh sebab dalam cite nih pon ade mende yang 'touching' jugak. malas nak cite ape kan, pepaham je la. kalo tak paham tengok balik kung fu panda tu.

lepastu aku jalan2 lagi ke blog kawan2 sekolah. di blog dia aku ternampak satu entry video bertajuk 'buat semua murabbi & guru'. aku pon tengok. lepas aku tengok, aku 'touching' lagi. video tuh sangat mengingatkan aku kat semua muallim dan muallimah. rindunya pada mereka semua. even tragedi ihtifal tahun lepas yang betul2 menghiris-hiris hati aku dan kawan2, aku tetap rindu pada mereka. dan sekarang aku tahu kenapa mlmh berkata begitu even ayat mlmh sgtlah membuatkan saya sedih. hu.

tah la, saya pon tak tahu kenapa saya 'touching' lebih sangat malam nih. mungkin saya juga PMS.



sudah lah, mahu tidur. esok perlu ke kolej. perlu bawa speaker besar nak beri hiburan kepada pelajar. ape lah nak jadi. hish....
Anybody can write music of a sort. But touching the public heart is quite another thing.
John Philip Sousa
rindu lah sekolah, rindu lah murabbi, rindu lah musolla, rindu lah dorm, rindu lah semuaaaaa T_T

5 comments:

MaRyAm DzuLkifLi said...

kenangan skola mmg merindukan sesiape je yg mengalami zmn tuh~tp dr cite si dia,,mmg nmpk hira tu best~xpe,,muni ngah hormon xbetul ni~xlame lg ok la tu~keh3~

I - s Y a said...

hoho. kt pun nangis gak tgk kartun. baru2 ni tgk cite Wall-E. nangis abis.. sedeh doh.

m u r n i said...

maryam: ye sekolah saye memang bes!

isya!: oh oh!! kit etengok pon sedih nanges2! ahahaha! tapi time tuh kite tak pms ok? wakakak, syok cite die. comel sgt robot becinte. tapi seyes takot kalo dunie jadi cemni.

I - s Y a said...

ok da siap.
ni code die. nnt awak main la ngan padding tu spy post title awak masuk ngan background k ;) kalo ade problem ngan background ni, kaler pekat sgt ke..btau k.(pss. ok je gambo kamu.)

.post h3 {
background: url(http://i3.photobucket.com/albums/y62/isya/murni.png); background-repeat:no-repeat;
height:55px;
margin:.25em 0 0;
padding:14px 40px 4px;
font-size:140%;
font-weight:normal;
line-height:1.4em;
color:$titlecolor;
}

[k h a i r u n n i s a] said...

huhu...
hira' yang banyak cerita..


aku cintakan hira' kerana mutiaranya,
kalau hilang mutiaranya,
hilangkah cintaku?

tak. aku akan kembali membawa mutiara baru...

orang kate hira' dah lain. dan aku bukan orang yang akan biar ia jadi begitu. walau dulu aku kurang menghargai mutiara itu.