Wednesday, December 10, 2008

kecik-kecik dulu?

salam.

hari ini xm medical surgical IV. subject ni blaja pasal endocrine, skin n neuro. blaja neuro bes sangat. mase duk kat ward neuro pon bes. nati la cite bile2 ade mase, heeee~ :)

mase tengah study semalam, bace la pasal hyperthyroidism. salah satu simptom org yang ade hyperthyroidism ni ialah exophthamos n proptosis.. tibe2 terus tringat time kecik2 dulu...

'kecik2 dulu, umahku ngan sepupu dekat. jalan kaki da buleh sampai. satu hari nih tringin la nak pegi men kat playground sbb ari2 asek men kat umah die je an. ho. patu kami berempat iaitu terdiri drpd : muni, mawar, eliza n elani. [eliza + elani= sepupu muni n mawar]. kami pon dengan gembiranye pegi nek beskal. nak pg playground kene lalu satu lorong celah umah org. kami pon lalu la. time kami nak jalan, tibe2 ade satu kete kale merah nak lalu. kami pon benti la bg kete tuh lalu. ngah kete tuh jalan depan kami, kami tgk la org dalam kete tuh. ade sorang pompuan. die tgk kami. tibe2 kami sume cm tekejot gile. mate pompuan tuh kan...TERJOJOL gile!! macam nak terkeluar dah. ala2 macam mate pompuan dalam guiness record tuh. die senyum kat kami dengan mate die yang terjojol tuh. ttaaaaakooooot sangat!! [yela, kecik lagi an, takot la~] mase tuh siap rase nak patah balik umah. tapi my cuz kate, 'antu tuh tak ikot kite pon. jom je la pegi..' then kami pon teroskan pejalanan. dah maen2 kat playground tuh, dah telupe la pasal mate tuh. tapi time balik sume ngeri nak lalu situ dah. tapi..takde pape pon yang berlaku time kami balik umah tuh. hoho~sampai umah bgtau ummi sume2 yang kami nampak antu. hahah~ummi kate takkan antu kot..hehe..'

ye ke hantu? dulu aku ingat pompuan tuh antu ke hape2 la kan.. tapi pas blaja endocrine nih, pompuan itu bukan la antu kan, myb die ade sakit hyperthyrodism~ sbb cam daku ckp tadi, hyperthyroidism ni menjadikan seseorg tuh exophthalmos. exophthalmos tuh bile tissue2 kat blakang mate jadi bnyk. so, mate terkedepan, jadila ceni, takpon ceni, takpon ceni.. sian tau mereka..mate takleh tutup.nati mate kering.. n mate camtuh membuatkan mereka nampak cam tersangat lah garang ~ :( heh, sepupuku yang eliza tuh pon insya allah doctor to be..mesti die pon tau ape yang kitorg tgk tuh bukan la hantu..ngeh3..n mawar..lani..if u read this. pompuan tuh bukan la antu eh..huuu...sbb die senyum kat kite sume kan? kan? hahaha!

sape2 yang rajen n ingin menambah ilmu pengetahuan, tekan nie takpon sini untuk futher info. hee~ok la..da ngantok. mari la tidurrr...

p/s 1: sile bace p/s 2.
p/s 2: sile bace p/s 3.
p/s 3: heh, doakan saye xm obstetrics n gynecology n paeds plak 15th dec nih. thx! ^-^

5 comments:

rusnarusli said...

salam, muni.. walaupun x kenal awak.. nak komen jugek.. hehe.. menarik2 informative.. suke2

[ AlexumaR ] said...

silap mata ke?

silap mata memandang..huhuh

cik murni izar said...

^_^

rusna: wsalam! hehe..boleh je nak komen...tak kenal pon takpe~ :) boleh la kite berkenal2lan kan..heheh..kite share la pape yang kite tau~ hee!

alex: hoo..silap mata-mata memandang~ mane2 pon boleh la! hik3!

maYA IJau said...

kalo moomoosha tu nyakit hape plak.. combo saket mate dan gigi ke?
(diarahkan untuk gelak!!)

cik murni izar said...

muni dah gelak sampai tengange nih. naseb baik jaw i tak buat perangai. kalo tak tersangkots la,..tenganga sepanjang masa~ :)