Wednesday, December 31, 2008

ingat opah.

hurm. arini dah 8hari opah takde. tapi still tringat2 lagi. heh. rase cam ade je lagi. bile masak ngn ummi kat dapo, cam ternampak2 je opah intai2 kitorg masak ape. sbb katil opah dekat ngan dapur. huhu. opah comel sgt. perangai da macam baby. manje sangat! heh. hari2 kitorg asek ulang je ayat2 opah. cthnye cam 'nak makan dulu' or 'sambal belacan di atas para' or 'makan nasik tak belauk~'. huhu. opah salu suh zikir lailahaillallah. sbb pah cakap 'lailahaillallah: ringan di mulut, berat di timbangan'. heee, rindu opah. mesti ummi lagiiii rindu kat opah kan? hurm..

ni gamba opah n anak2 time raye baru2 nih. muke pah cam garang sket sbb die majuk sebab nak nasik tak dapat. bukan kitorg tak bagi, tapi sebab die da makan banyak. huhu,nati muntah plak. opah anak ade 8orang. 6laki, 2pompuan. ummi num6, wanchu num7, ayahchik num8. mase ni anak2 opah yakni pakcik2 yang laen on the way ke umah opah.



diri: ayahchik. duduk: ummi-opah-wanchu

jangan nanges.. ^_^
tak cun sgt la gamba nih. nati cari gamba lain yang opah rilex sket. heheh.
sayang pah ja'ah! :)
[tata opah: 24 december 08, 1020am]

5 comments:

zeyra zaha said...

hu sedey kan.opah kite dulu salu kalo die melatah ckp 'oh meah husen' haha ktorg salu plek sapekah meah itu.rupe2nye kawan opah dolu2.dolu2 mase opah kite mule meninngal salu jumpe dlm mimpi.skrg takde da.hua~

cik murni izar said...

heh. sedey sket2 la. takmo sedey banyak2. huh,cute nye meah husen! opah kite ari2 mesti ckp 'ade nasik?'
tak pon 'nak makan nasik~'. ahhaha, sebab die kan da lupe2 an. tu je la die tau pon. kite belom la lagi mimpi opah. huuu~ opah awak takde bile ek? form5 ke?

zeyra zaha said...

tak2.atok form 5.opah 2006.hu

maYA IJau said...

opah ja'ah kalo melatah camni bunyinye..

"ooohh pulut melayu.."

pulut jepun, cina, india tak main ahh...haha..

cik murni izar said...

a ah kan. btol! pulut melayu je~ :P
besday pah bile ek nya?