Friday, December 12, 2008

erk?!?!?

gambar hiasan. -KAMI-


sekadar gambar hiasan jugak. hoho,gigih kawan saye prektis buat anduh. hek3..


salam alayk~

ya allah.

pagi tadi cik lizz [my tutor yang incharge jage my group] jmpe kitorg satu group. die suke bg khutbah. kalo mood die baik, khutbah die penoh lawak jenake.. tapi kalo mood die kureng sket, abes terluka la hati maseng2. hoooo~saba je la~! so tdi die masuk kelas bgtau macaaaam2, ni la yang penting :


1) pasal case study kami. ramai yang tak present lagi. die bebel la sket pasal time management. [dah tuh daku pulak yang buat asesmen paling last ritu. hu] bukan kami ngade tak present, tapi sgt penat balik ospital, bile balik dah collapse, bile malam kene wat 2journal n weekly study case, patu tido cepat sbb nak bangun awal nak pegi ospit plak esoknye.. itu la yang kami cakap kat cik lizz. tapi ape yang die rep? 'itu awak punye pasal~!' aiyaaaak!!! yela2..kami punye pasal la~ hhuhu.. naseb daku la dapat tutor strict n garang. hehe. peace cik! :P

2) preparation untuk exam LJM [lembage jururawat malaysia] next year. pass xm nih baru bole jadi staff nurse. hu. die kate nak fotostat ic, surak beranak, bla3..and SIJIL SPM! erk,sijil belom amek lagi kat skola! alahai...bile nak pegi hira' nih. hish, penin2. sume kene setel mase cuti 2weeks nati. hu.. [sijil oh sijil..]

3) pasal DUET+MONEY+PITIH :
-duet buku psychiatric book. puan sulaida tulis sendiri buku nih. kami first group yang kene beli buku. yeay~ tambah lagi buku! sonok2! :)
-duet untuk makan-minum-hidup kat tanjung rambutan! heh,taun depan posting kat tanjung rambutan~ cannot wait! n yang sangat besnye, cik lizz kate kami group first yang dapat posting kat sane 2weeks! senior2 dulu seminggu je! dorang cakap sgt bes posting sane. alhamdulillah, rezeki. :) takpe2, tayah risau. duet makan-minum-hidup nih insyaAllah ade. weee~!
- CPR course next year. hoo~rm400++. mane nak korek ek? hahha.. buya..if u read this, kumpul duet dari sekarang eh. nati tolong bayakan muni nye fees! nganganganga! ^_^ [im sure buya takkan bace pon! nati muni call :)]

4) patu cite pasal cuti kitorang. cutiku yang paling dekat skali 23rd dec till 4th jan nih. hu, kejap je. tapi daku bersyukur la..at least cuti an. ^_^ ha! benanye nak cite nih..cik briefing cuti kami tok next year. fyi, nextyear masuk 3rd year. ade 3 sem lagi. sem 7 n 9 long sem : 5month, n sem 8 short sem : 2month. kalo long sem tuh salu ade cuti midterm 1week n final 2wiks. patu tibe tadi cik kate kami takde cuti midterm n yang final tuh die jadi kan 1wik. Erk! sumorang cam gelabah la~ nape cik?? patu cik cakap, die nak bawak cuti tuh sume untuk cuti final sem9 nati. nati buleh cuti sebulan. huu..indahnya bile denga sebulan. tapi nak menghadap setaun yang kurang cuti tuh..haih...daku yang duk dekat takpe la.. le la nek tren balik umah jap. sian yang kedah, klate, ganu tuh. patu cik cakap.'ala, jangan la risau. taun depan kan banyak Public Holiday~' -eleh cik, nak pujuk la tuh! hoho~

hurm..bile pk2 balik. next year cuti ade la dalam 4minggu je dalam setaun. hoh! takpe2, bak kate cik, public holiday kan banyak..maka, manfaatkanlah cuti yang bakal tibe nih sebaik2 nye! kakmaya, jom tido hotel!!! yeah~! ngee~ :P

bunyi cam mengeluh an..tapi bukan la nak mengeluh pon benanye. tapi cam....PENAT kot. heh, takpe la, nak berjaya kene la penat2 dulu kan. heheh. ok, baca buku! bye!

eh, jap2. nak selitkan..
13dec- rehersel farewell utk senior yang bakal grad.
15dec- exam O+G.
16dec- asist OSCE utk junior sem3.
17dec- talk pasal medicolegal.
18dec- saya plak OSCE.
19dec- ke wisma sejarah. redikan backdrop n pektis2!
19dec [malam]- farewell! ho..iboq la daku malam tuh~ :)
20dec- jage booth pusrawi kat putrajaya. islam hadhari. layaann~~
22dec- ganti cuti kat ospit pusrawi. [ho, kwn2 lain da cuti]
23dec- present study case.
patu balik umah bercuti! hee~! :B

hope perangcangan ini semua bejalan lancar. ameen. :)
ok2, ni betul2 punye bace buku! ngeh3.

wasalam. muni signing off.

4 comments:

maYA IJau said...

erk!! nape nama i masuk dlm posting nih? adakah untuk membawamu ke skolah amek sijil atau ke hotel?? pilih salah satu, kalo salah dua-dua lagi bagus..ekeke..akak sakit pinggangla. angkat opah..pinggangku membuat gaya2 printer Epson C59..dengan maksud 'nape snol ni.."

maYA IJau said...

eh lupe, wahhh mau ke tanjung rambutan..jgn lupe soklan quiz i dulu.. iaitu nama sepital..hahaha..
selamat meng-IBOQ..takle bayang minah ni menari..hahaha!!

cik murni izar said...

ala..namemu masuk untuk membaweku ke hotel la~ mu hotel..mau hotel! haha~cehs, pinggang mu juge terpengaruh ngan wabak printer epson c59 uh!

eh, kaki i pon ade gaye2 epson c59 tuh la. dah lenguh2. duk ari2 meng-iboq-kan diri..tercabut engsel kaki sume. hak2.

p/s1: i takan lupe soklan kuiz u tuh. name sepital-pusrawi! hahaha~

p/s2: i nak pektis lebih gigih untuk mendapatkan gelek dan goyang incek perus~~ :P

cik murni izar said...

ey, sakit pinggang makan la panadol extend...cam bong salu pomot kat tb tuh...ABN tol!