Monday, December 01, 2008

pening?

salam.

pening...pening...

definisi pening: 'perasaan yang tidak menenangkan kerana kepala anda pusing2 macam ade bola bergolek2 di dalam kepala'
dipetik dari buah pikiran misi muni.


5 BAU-BAUAN yang membuatkan saya pening kepala berpanjangan...

1- bau sampah sarap yang busuk teramat. esp lori sampah mpsj yang salu tercicir air sampah di selekoh tepi rumah saye itu. kat Menara Orkid dimana hostel ku di tempatkan ini pule, tempat pengumpulan sampah otw pegi Big5 (market terhangat di pasaran~) dulu, mase nak belaja nursing, kakmaya salu pesan suh biasekan diri dengan bau2 busuk seperti bau sampah ini. sbb nati ade macam2 bau kat kat hospital tuh..tapi stil tak bleh tahan la..ampun2! [tapi muni tahan bau pelik2 kat ospit. :)] huh! pening..pening!

2- bau mengkudu yang ummi peram bawah dapur tuh. kalo tertutup takpe, tapi skali dah bukak penutup, tantanaaaa!! x_x bole mati wooo! hahah..takde la boleh mati, tapi busuk la. ummi peram, patu ummi makan camtuh je. belah sket mengkudu, patuh cicah ngan garam. huu, superwoman betol ummi nih! hua3. takpon ummi blend kasi halus, patuh tapis, then bg buya plak minum. dulu ummi suh saye minum gak, tapi ummi buh gule, takpon buh perisa oren sbb nak suh saye minum. minum takpe, jgn bau~! minum sambil tutup hidung la... [mengkudu perisa oren mahupun perisa mangge, bau dan rase mengkudu masih mendominasi jus itu.] tapi ummi da lame tak buat, sbb kat bangi takde pokok mengkudu..jgn abam pegi tanam kat kebun die sudah... papepon, bau mengkudu yang dah lembik + peram tuh mmg la sgt busuk smpai hidong yang kronik gile tersumbat pon boleh bau! pening..pening!

p/s: ummi, jgn mara muni yeh. muni minum laa mengkudu tuh.. :) mengkudu banyak khasiatnye!!

3- bau kaki, stokin, kasut busuk! walahwei...perluke? tak payah la nak peram kaki tuh lame2 dalam kasut macam nak peram mengkudu pulak. stokin tuka la hari2. cuci la kasut tuh, kalo kasut tuh cun sgt, pegi la jemur bawah matahari nun. ni tak, sekali die bukak kasot, buleh mati wooo! saye akan pening berpanjangan.. satu hari pon tak ilang. siap kene ikat kepale. pening..pening!

4- bau ketiak busuk. alamak! ni bau badan sendiri, takan tak prasan kot? nak suh org lain bau pulak~ apeda.. kasi taruk itu deodoren la.. takan la itu pon nak kene bgtau... alahai..pening..pening!

5- bau perokok dan rokoknye. tak kesah la die baru lepas mrokok ke, da lame merokok ke..stil jugak busuk. penah sekali tuh pegi seminar, duk sebelah laki perokok nih. tuhan saje la yang tau betape rokoknye bau badan die. patu die siap kua jap pegi isap rokok. dtg duk sebelah, aiseh... X_X saye pon tatau nape, tapi perokok nih memang busuk kan? hahah! sekali peluh pon buleh bau rokok daa! katakan TAK NAK pade rokok! aih..pening..pening!

------> 6- tambahan untuk pengetahuan keluarga tersayang. bau yang memeningkan kepala: bau BAK BUT! x_x sile bersopan santun. hoho~ :)

p/s: entry ini saye TAK tujukan pade sesiape pon. kalo entry ini cam tah pape, n teremo ke.. saye mintak maaf. maybe sbb saye sangat pening, jadi, entry saye ini pon jadi begini. ampun maaf bg sesiape yang terase ye.. sori2.. ^_^ Peace!

4 comments:

maya ijau said...

hoii..bau sendawa beehon tak masok pun..bole tahan lagi la tuuu...
err...BAK BUT tu ape??

idop ni kena byk sabar..eekeke!!

cik murni izar said...

hahahahahahahhahhahah~
sendawe beehon takde la sampai penin berpanjangan..cume sendawa beehon ni akan buat diri ku tertanye2..siapakh yang melepaskan sendawa beehon nih? muahaha~ :P

Bak but tatau? pigi tanye abam la..die mesti terel...kang die kua teori bak but die plak..

yeah~mestila sabar..kalo tak muni menetap kat usj la...takde bak but~ :P

alex said...

silent killer : kentut

cik murni izar said...

hahaha! sokong 100%!!