Friday, January 16, 2009

usaha memboikot


salam alayk dan salam sejahtera.

saya sekarang nih ngah berusaha memboikot barang israel snol tuh. saye tahu kamu pon same2 ngah boikot jugak kan? bagus2. hari ni kan hari jumat, rehat lame sket. jadi, saye dan kaktik pergi ke sogo sebentar nak usha wallet untuk afiqi. putar2, satu pon tak jumpe. afiqi nye kriteria2 wallet idaman tuh susah nak carik la. bak kate kakmaya 'afiqi suke style kuno!' hak3. pandai je kakmaya nih. kemaen nak kutuk afiqi. kuang3.

cari, cari, cari, tak jumpe. sbb da cari wallet tak jumpe, saye pon singgah sekejap kat level LG sogo tempat makanan2 tuh sbb kaktik nak beli roti plus++ mende lain. [even saye duk n belajar di KL, saye jarang ke sogo. hari nih adelah kali ke-3 saye ke sogo setelah hampir 3tahun belajar disini, kalah ngan budak2 yang duk jauh, siap dah masyi ngan sogo. sesat jugakla saye tadi] mule saye rase tanak beli pape pon. jadi saye tengok je la kaktik cari2 barang. tibe2 saye tringat code barang2 kene boikot. tringat kakmaya penah cakap n kat blog aisyah pon de tunjuk yang code israel goods is 729. so, saye pon ronda2 la nak carik code tuh. pusing punye pusing, tak jumpe pon code 729. patuh tgk la makanan2 yang boikot cam maggi, nestle, milo. sume code 9556. tengok yang lain plak, johnson&johnson and coke, same gak 9556. hoh, ni code ape ek? tok mesia punye kot. saye pikir cam tuh lah. saye ronda2 lagi. saye tgk F&N pon 9556. kompius. ronda lagi. jack&jill pon 9556. jack&jill pon boikot ke? ronda lagi. las2 tgk keropok miau miau. kod die pon same 9556! huah~takan miau miau pon boikot? jadi saye sampai sekarang kompius. sape tau 9556 nih code mende, sile la bgtau yeh!! ^^,

tapi pape pon saye tak beli la barang2 yang saye kompem israel punye. jadi, tadi saye beli wafer loacker [tringin la], air red tea lipton [kakmaya kate sedap sbb die minum laju gile sampai lupe nak offer kat saye] n keropok miau miau [haha, dah tengok teringin plak]. ahah, saje2 beli membazir duet. ceh. hehe, sempat jugak la saye menghalang kaktik dari membeli barang2 israel td. :P

oh, oh! tadi saye tgk jugak chipsmore skang nih sape yang keluarkan. code chipsmore pon 9556. sbb saye ade tanye aisyah pagi tadi. dulu chipsmore tu danone. tapi now nih Kraft. Kraft boikot tak? tau tak? sape tau sile bgtau saye ye~ :B

patuh saye bergegas pulang ke kolej sbb clas start kol 2.45pm. tepat 2.45pm, Mrs. Sulaigah tibe dah mule mengajar saye dan rakan2 mengenai mental health n mental illlness. saya dah mule seronak!!

tau tak? banyak la keje nak buat sem nih. tapi saye cam rileks je. benci la. tolong la urge saye. marah2 sket. bebel sket. ahahah. tolong!

okeh, nak esok nak balik umah. yay!
jgn lupe doa tok saudara2 palestine! ^_^

8 comments:

zeyra said...

wah.saye juge ingin tahu kraft boikot ke tak??

zeyra said...

ok.dah tau.kraft boikot juge.sbb die under philip morris.

cik murni izar said...

hoh. ya kah? philip morris? hoo..kene google nih! haiyo. pape pon KRAFT boikot! thankz zeyra! kamu cari dmane? mentang2 a ade wifi an, laju je die. hahaha!

Amin Baek said...

kraft boikot gak if xsalah..teruskan memboikot..

zeyra said...

ho.tu la tak jadi blaja tuh.aduyai.

cik murni izar said...

yeh2, boikot2! tq amin baek. eheh, zeyra pon baik. thanz due2~

cik murni izar said...

ahaha, sabo je la. kite pon hari2 asek on je. lagi la, umah wireless. walawei~tido ngan laptop! ngah2

maYA IJau said...

uhuk2..sempat jugek ngutuk kakak ye..hahaha!!!
red tea lipton memang sedap dan tidak sesuai untuk berkongsi...hahaha!!