Monday, January 12, 2009

Mr. kocok-kocok

salam.
ni entry khas ditujukan kepada seseorang selepas saye bace blog die.
yang tak berkenaan, tayah bace pon takpe. ^_^


to romie pujaan.
nak tau ke kamu nice ke tak?

peringatan: kamu jgn perasaan!

saya kenal kamu. kamu juga kenal saya.
kamu selalu cakap mende merapu.
saya pun pandai merapu, jadi saya layan je lah.
tapi kalau saya malas nak layan, saya buat 'bodo'.
tapi saya jarang buat 'bodo'..

pertama kali saya jumpa kamu,
kamu buat saya terkejut. takut.
saya ingat saya betul2 kena marah dengan penjage dinotrek itu.
rupanya kamu. 'apeda..buat gempak je...'

lepas nampak kamu,
apa yang terus saye pikir ialah,
'ya allah, tinggi gilerrrrr, pendeknye daku..haha'
hahah~kamu jgn bangge. sile bersyukur.

betul kata mawar, kamu banyak cakap!
sungguh banyak cakap.
tapi takpe sebab suara kamu sedap.
kamu dah termasuk dalam list2 suare sedap saya.
jgn bangge, tapi bersyukur~
saya pun banyak cakap.
tapi sebab kamu macam banyak sangat mende nak bercakap,
jadi saya jadi pendengar yang setia. haha! :)

saya tau kamu jenis 'ape-yg-nak-mst-kene-dapat'
jadi saya nampak kamu betul-betul bersungguh2.
kamu usaha betol2, lebih dari saya.
kamu balik kerja, pastu study.
sungguh bagus.
saya balik kerja, terus tidur. hebat.
semoga kamu dapat jadi pilot yang excellent,
dan dapat kerja dengan singapore airlines. amin.
n semoga kamu betol2 dapat amoi tuh.

kamu juga banyak impian.
macam-macam impian.
nak hias rumah cantik-cantik untuk 'dia'
house fully furnished, ikut citarasa kamu.
tu sbb kamu selalu kunjung kedai sebelah eskelator tuh kan? hahah.
nak enam orang anak, [jgn risau, ni tak ramai la. :P]
semoga kamu capai semua2 tuh. amin.

dan, kamu jangan risau.
i'm sure u gonna be a nice n good dad.
i just know~ :) [dapat kuase psikik lps mkn prawn mee telur ashin!]
ahahahahhahahha~

jadi, secara kesimpulannya,
kamu seorang yang nice and baik.
saya tahu kamu nak jadi baik macam pakcik sauber tuh.
yes u can :)

and it would be nice and u'll be nicer if..
ingat allah selalu...
kamu tak tinggal solat.
banyak bace quran.
banyak berdoa.
sayang mama n bapak kamu banyak2.
dan semua perkara2 yang baik seperti masakkan spageti utk saya. yey~!

akhir kata, kamu sudah nice and baik, jadi jgn jadi jahat.

ahahahaha..
ok sekian. terima kasih.

yang benar,
kakak yang mude~ hek3 :P


p/s: tapi mawar kate kamu nyanyi tak sedap. hahaha!
jgn mara bagimu syurga~! :P

2 comments:

Romie Pujaan said...

wah wah wah
terima kasih la ye

ye ye saye la mister kocok kocok

cik murni izar said...

ahaha, same2~
nati sile la berkocok2 dengan dinosor!