Wednesday, January 05, 2011

keropok rangup.

tadi patient aku geram. die geram dengan aku yang tanak disconnect IV fluids die. atau pun kitorang panggil 'spigot drip'. tahu iv fluids ni ape, spigot mende?




ni ha. dia mahu cabut tubing-tubing air supaya dia boleh berjalan tanpa bawak tiang. bukan aku tanak, aku tahu dah perangai dia, kalau disconnect je IV line tuh, for sure die akan melepak-lepak kat bawah lobby, luar lobby hisap rokok. tak tahu nak naik wad pukul berape, susah betol nak bg makan ubat. setiap kali aku lalu kat katil die, merayu-rayu suruh spigot kan iv line. aku pun jawab 'tak bolehh' dan senyumm. mesti dia rasa geram.

sebab nak jugak spigot drip, dia kata iv line die sakit la, bengkak la, bila aku check tekan-tekan sket, tak sakit pon. macam-macam helah die nak buat, haha.

last-last tadi, aku rase die dah hyper geram sebab tak boleh nak turun lobby. aku tengah duduk kat kaunter nurse mensettlekan hal documentation. die datang duduk depan aku, makan keropok (keropok ikan), kuat-kuat, gigit laju laju, krap krup krap, sampai bersepah-sepah kaunter. pastu die bangun dan gelak. ahhaha. sungguh nakal. tapi 'SAYA TAK KESAH PUN ENCIKKK! SAYA TAKKAN BUKAK KAN IV LINE ENCIK TUUUU!'. hahahahahah. pastu die pun terbaring atas katil. habis idea.

4 comments:

Hidup Sihat said...

hahaha. gila gedik patient.

murniizar said...

memang!

nuryn said...

hahahaha comel la cerita awk ni muniiiiiii :)

muni said...

hahaha! memang kelaka pon la. susah gak nak tegas2 kat patient yang memang taleh bukak drip die tuh. kui3