Thursday, December 29, 2011

pico pico pong pong


29th December 2011, 05.15pm
Bandar Baru Bangi, Selangor

bila baca title post ni ade terasa nak nyanyi tak? pico pico pong pong ni kartun masa aku kecil-kecil dulu. tak silap aku cerita ni dalam air, pastu ada kapal kot. tah, aku pun tak ingat sangat, sori kalau aku salah. aku suka tengok cerita, tapi aku tak tahu la sebab apa. tapi aku memang tengok semua cerita kartun kan. aku pernah nyanyi lagu ini pada kawan-kawan kolej. tapi tak ada seorang pun tahu mahupun nak menyanyi sekali dengan aku. pastu hari tu aku balik rumah, kemas-kemas barang halusinasi aku. sedang aku mengemas, mulut aku pun ternyanyi lagu tu. 'pico pico pong pong..'. tiba-tiba kak maya sahut, pastu sambung nyanyi lagu tu. aku pun tanya lah kak maya, rupanya dia pun tahu lagu ni. haha. comel je. 

aku pernah gak letak status BBM aku pico pico pong pong. ada! ada jugak yang tahu. dedi pun tahu lagu tu jugak. masa kecil-kecil pun dia tengok cerita kartun tu.

korang pernah tengok dan hafal tak? hahaha. aku cari2 kat utube lagu ni. tapi tak jumpe. tapi tadi dedi bagi link ni. weeehuu~tak keruan aku nyanyi sorang-sorang kat umah! ahhaa ni video lagu nye. haha. tah pape je pun ;p




hihi. lepas ni nak carik tomato man pulak! ;0


No comments: