Monday, September 14, 2009

cinta periksa.

saya tidak demam. sihat wal afiat. :)
[tentang gamba ini: tuan punye gambar ni jahit perkataan EXAM FEVER nih time die tengah nak exam physics. best je. physics? huu, tanak lah.]


seperti yang boleh kita lihat, di sebelah kanan ada countdown. berkotak silver dan gold. kotak2 tersebut adalah countdown exam saya. seperti yang boleh kita lihat [ulang ayat sama] kotak silver telah pon lengkap atau bahasa penjajah 'completed'. ini bermakna tarikh exam itu telah pon tiba iaitu hari ini. maka, saya telah pon exam hari ini. aaaaahhh, sudahla! cakap biasa sudah.

ok, hari sampai la masenye untuk menjawab soalan2 peperiksaan setelah berhadapan dengan minggu stress dan bergelumang dengan buku serta soalan2 latihan yang banyak sampai nak muntah jawap tapi sangat bes bile dapat skor dengan baik. sangat mengasah minda ok? ^_^ ahaha. alhamdulillah, tadi dah selesai satu paper FINAL EXAM PAPER 1 sebanyak 100 soalan yang amat susah yang kene jawab dalam masa 1jam 40min. penat sudah menghemtam dengan jayanya. tapi sgt berasa lega dan tiada sedikit pun rasa menyesal, kerana telah melakukan yang sebaik mungkin.

yang tak tahan nye pagi tadi kan, ade pulak orang buat hal kat umah kitorang. sape tah insan itu, dia pegi mangge grill umah kitorang gune grill orang lain. [umah ala2 apatment la konon] hoooiii, gelabah satu umah. nak pegi exam pulak tuh. boleh lak pagi2 exam nih yang die pilih. sume tak le kuar. then call membe suh die tolong bgtau pakguard selamatkan kami. kitorang pon tunggu pakguard tibe2 jiran depan umah kuar. kitorang tanye die ade nampak ke sape2 kunci umah kitorang nih? ropa-ropanya, itu adalah mangge jiranku. wow, tuhan permudahkan. makcik tuh bukakkan then kami pon pergi kolej dengan tenang. huu, makcik heroin menyelamatkan kami! buleh join wonderpet! pakguard lambat -_-'

oh oh, exam yang tengah berlangsung ni sebenarnye exam yang menentukan samada diriku ini layak atau tidak untuk menduduki exam LJM- Lembaga Jururawat Malaysia [sila rujuk kotak countdown kaler gold]. exam nih lulus baru leh amek exam LJM. Lulus Exam LJM baru boleh jadi nurse. camtulah lebih kurang. he.

jadi, another 2papers to go! patu raye hoyeh3!!
doa dari anda, bisa kan?? ;D
Wednesday, 16 sept 09: FINAL EXAM PAPER 2
Friday, 18 sept 09: FINAL EXAM PAPER 3

hehe. tuka wajah blog. tiru yah sebab amek code tempat same ngan yah. wakak. yah jgn mara yeh. suke la jugak background nih. hihi. ho, nak tido. fenin2. banyak sgt pikir. berita yang terkejut tadi pon bg efek gak. aahaha. poyo!



4 comments:

I - s Y a said...

hohoh. insyAllah lulus!!! kt suke layout baru!! FUN~

m u r n i said...

insya aLLah! doakan tau isya! ehehe, kite pon suke!! :PP

MaRyAm DzuLkifLi said...

ooo kalo muni lulus LJM da jd nurse btauliah la ni??^^ kirenye da hbs blaja la??^^ waaaa jelesnye daku~org ade lg 3thn nak hbs blaja~tu pon kalo xkne repeat pape~wuuuuuuuuuuTT

m u r n i said...

insyaallah la cik yam. tapi LJM tuh december nanti. hihi. ilek ah, kejap je 3tahun lagi tuh. best la mnuntut ilmu. heee :D