Tuesday, September 08, 2009

iftar jam'ie yang membungakan hati ini.

bismillah, srottt sreett..
palpitation sedang berlaku kerana baru saje mengambil ventolin. hu.
selsema cam nak demam. rasenye sebab cuci kipas hari tuh la. tapi pakai mask canggeh kalah si pemotong rumput jalanann. takpe, hapus dosa kan. :)

hari nih nak tulis entry yang SANGAT PANJANG. hihi.


ini je lah gamba yang dapat dikebas di belog yot.

bes sangat tahu tak? 05 sept 09 bersamaan ari sabtu telah berlangsunglah iftar jam'ie bersame2 batch 11. ya allah, allah je tahu betape gembiranya. seronok sangat. walaupon tak ramai orang sangat, tapi sangat bes sangat. rindu terlerai la nih konon, hihi [memang terlerai pon] hik3.

yang hadir: awan muni aten isya yah nab syitah eton nadia saffa ara 'iffah mieah yot yda tak lupe jugak kepade sarah syamimi. :))
yang nak hadir tetibe tak jadi: feyna [sesat dan jam] nadz [wan kat icu] erun [nenek warded] shila [class] madhu n nadirah azam.

bes sangat. yda ngan yot memang seyes lame gile tak jumpe. yda siap nak memalu. nyampah aku! ahaha. bes sangat jumpe kawan2 mesir yang setaun jugaklah tak jumpe. hehe. nak cite pasal sorang2 la! semangat ni!

awan: macam bese awan kalut2 ahaha! tapi cam bes200x jumpe awan. tros kene lompat kat belakang orang. tapi awan balik awal sebab iftar ngan family die. pjumpaan kejap yang bermanfaat. pastu awan ade mengkhabarkan berita gembira die. tapi aku cam tekejut, siap begenang air mate di tubir mateku. hahah! tapi still happy for u. nak ikoott!! hopefully ape2 prob yang halang proses awak tuh dapat diselesaikan sebaik mungkin ok? sayang awak.

aten [manje gtu]: cam bese drebar yang sangat mantap. ampon yeh ten kite tak reti bawak kereta, asek awak je drive! pasnih suh isya bawak! kite duk belakang ok? ahaha. aten nih satu hal, every time nak tangkap gambo mesti ade je die kacau. ade je anggota tangan lah, kaki lah, kepale lah, badan la masuk sekali merosakkan gamba, suh begamba sekali takmo. hahah. tapi dah maju dari zaman persekolahan! aten mane nak bergambo dulu, tapi pandai tgkap gamba, asek komplen orang lain tangkap gamba senget. ahahah!! tQ ten jemput amek kite kat umah. nanti kite bagi awak sampan mahal sket :P

isya! : isya cam bese senyum2 je selalu, tapi tak nampak sangat senyuman tuh sebab pakai mask kan kan? huhu, ade peningkatan sket isya kali nih sebab die cakap agak banyak! [poyo tak kite sya?? wakaka] orang sume saspen2 nak cakap mende ngan isya an sebab die cam diam. tapi diam bukan sebarang diam, die observe sume! ahaha. activity paling bes ngan isya is sesi perebutan dan pengumpulan meja kat foodcourt. ahaha. sgt la sengal. sume meja nak hemtam amek. lantak ler ape org nak kate, asal kawan2 kite yang 14 org nih dapat duduk kan? kan? pegi mid isya beli sticker ngan vaseline je. keh2. the best part, isya still pegang rekod insan terkecik comel. haha! kecik kecik cili boh! hoyeh! belog isya pon bes!

yah: cik yah kite berbaju hijau. nampak sangat yah gembira time ni. sumorang gembire sbenanye!! hik3. sumorang die nak bergamba. heh, aku jadik photographer. hp yah la paling laris di pasaran. cyber-shot gtu. gamba paling cun. hik3. yang tak boleh blah nye kan, everytime kuar sesame, hp die tak sah lah kalo tak hilang. haiyaa!! mesti tercicir kat mane2 punyer. aku paling gelabah kot time hp die hilang tuh sebab aku last skali pegang hp die tangkap gambo egg tart isya n muffin aten. rupenye2 nab yang pegang. haiyoo, tak pasal2 je buat announcement tergempak time makan. wakakaka! tapi seyes yah, kite gelabah giler. mane lak nak carik duet nak ganti hp canggeh awak tuh. pakai tali la lain kali! sangkot kat tengkok!! ahaha. [sedih tak dapat babai2 ngan yah time balik. huuu] nak tgk belog yah, carik sendrik.

nab: insan matang. ahaha! tak tahan betol, sume mende nak matang. susah nak pilih mende tok orang matang. kih2 :P jgn marah nab, awak still nampak kurus sikit di mate kite even yda beria-ria mengatakan tidak. ahaha! go go diet! [mane boleh makan kfc!] sian nab, semangat die ajak tdo uia. ketahuilah nab, kalo kite tak exam, of cos kite join awak ngan kat uia!! laenkali tau! :D belog nab

syitah: wow! syitah dah menten ayu besopan santun! die dah tak kalut2, gelabah2 cam dulu! ahaha. aku kot gelabah lebih. toh menten je becakap. slow motion, penoh berhikmah. hik3. tapi everytime tangkap gambo die cakap: nape kite nampak gemok?? lagi sekali, lagi sekali! ahaha! tak berubah~ :)) sayang awak. syitah balik hari mesir hari nih. aku tanye kenape. kenape balik awal sebab mieah 'iffah balik pas raye. die cakap: die nak rase nikmat pose kat mesir. wuu, bes nye. jeles plak. nak jugak! mesti bes kan pose kat sane sampai die sanggup nak balik sane n tak raye ngan femly. huu. take care syitah. [oh oh, syitah ngan mieah pakai tudung pepel jubah jumat! ahaha :P joking ler]

eton: fuiiyoo, eton macam mak-mak. sume bekalan die bawak. air, kurma untuk iftar. buleh kawen dah nih. hoyeh3! lagi satu, eton taknak pandang pon bile orang panggil die ETON. die buat bodoh je. haiyoo, bile panggil saidatun, baru toleh. cih. tapi aku peduli hape, eton jugak kuar kar mulut nih. nak tanak die pandang jugak!! ahaha. ampon eton. bes la eton. kawan lame takle ke panggel eton? boleh la boleh la... :P

nadia: cam bese, memang lemah lembot dan bersopan santun. kih3. die dah pindah meru, so pasnih pape gather senang la die nak join! seronak betol!! nadia makan tomyam yang pedas dan manis. sian die kepedasan. huhuu. die da keje skang. dekat law firm. lawyer tuh. jgn main2. alhamdulillah!! :))

saffa: uuhh, pa nampak lagi kurus. nmpak tulang banyak. tapi takde la cam tengkorak. cun lagi. hihi. pa memang memeriahkan lagi suasana dengan gelak tawanya. gaye2 tangan time die cakap tuh kan! hik2. bes je. yang tatahan nye knapekah bile salam ngan pa, sore die kuat gile kat telinga. ahaha! tekejot aku. yot salam pon mengalami mende yang same kot sebab tibe2 dengan yot kate 'apesal ko nak jerit kat telinga aku??' wakakak! pa, moga sukses, jadik dokter tang baik lagi cun lagi semat lagi lagi dan lagi... :P

ara: 'sape yang nak tampal gigi ke, gigi lobang ke, bgtau ara ye..'. ini lah topik pertama ara cakap bile jumpe org! haha semangat ara nak tampal gigi org. nati kite promot yeh! :) papepon, gigi awak cun...putih berseri, sejauh 199km boleh nampak sinaranye. :)) ihihi, ara cam bese ngan beg magic die tuh, buleh tebalik2. aten selalu kagum! hahah [belog ara tak dpt dikesan. nak add belog ara!!]

'iffah: alahai 'iffah. kamu sangat comel. suke denga die cakap. tapi tak dapat cakap banyak sangat sebab 'iffah duk jauh sangat. hujung meja. takan nak melaung2 kot. ahaha. takpe2, jelingan manje pon dah cukup kan. ahah. kite telupe nak bg awal sticker gajah kite tuh. gelabah2 ponggah beg, jadi telupe. lain kali tau! belog 'iffah pon carik sendrik. takbleh kecoh2. heee~

mieah: tatau nape aku rase suare mieah cam lain sket. ahaha! sebab lame tak denga kot. tapi care cakap itu tetap same kan. sopan2 gtu. aku je cakap tejerit2. wakaka! lame tak denga mieah bace quran. sedap. uswah pon sedap! ooh oh! uswah dah balik mesia! besnye. bawak yahya sekali. kalo ade mase dan kesempatan, nak pegi ziarah uswah n baby yahya. :)) nak jumpe kinah mail ngan fatin halil jugak. :) rindu stroberi mieah! wakakakak!

yot!: suke ati je eje cemtuh. ahah. yot kalo jumpe die mesti die peluk. hihi. bes. cam org rindu-rinduan. ahaha. yot ngan yda begaye2 sume la ngan beg kuning kan.. hik2. yang tak boleh blah bile time bergamba tibe yot cakap: ala...sebelah aku due-due orang cantik!! [note: yah ngan isya sblh yot]. hahahah! kelaka gile tau tak? tibe2 je die. aduhai. lawak btol. tapi sangat bes. lame tak jumpe an. makin cun! tapi ade satu yang tak berubah. kuku yot stil kale biru pepel! hehe, aku perasan kuku die nih time darjah6 mase dok sebelah die. :) heheh. belog yot pon bes.

yda: yda memalu. tak tahan mase die baru lps beli makanan, datang kat meje die memalu pulak nga mieah 'iffah sume2 yang ade kat situ. cehs betol. patu yda nih tak sah la kalo tak gado2 ngan yah ngan nab. ahaha. siap bagi kad raye kat nab spesel gtu. ahaha. ngan yah pulak, aku rase yda terambik duet rm50 yah betol2 kot mase die main2 nak amek duet tuh. huhuh. tangkap gamba ngan yah siap nak sondol2 kepale yah. letih aku. tapi paling bes is bile dapat tangkap gamba candid yda. bes gile. hahaha! ade je aksi pelik die. jgn mara yda! nati jom lepak2 kat kl. dah dekat kan kite. hik3. 'KLMU katne? kat KL' ---> sgt la skema ok. ini belog yda.

hihihi. bes sangat tau even surau penoh macam sardin, saf kat surau tetibe rapat giler kalah kerapatan saf kat hira' dulu. lepas balik dari iftar tuh, aku asek tersengih2 je asek tringat time iftar nih. bes la. bes la. sayang hira'. kite sayang korang sume. korang sangat bes. bak kate isya: kawan2 hira' macam kenal sejak lahir. ^_^ -- gamba later la. yah exam, takmo kacau. takot nanti die stress, die nak duk umah setinggan je. ahaha!

pasnih iftar kat tempat lebih seronak n tempat solat yang lebih luas tapi boleh biseng. itu yang penting. hihi

-------------------------------------------------------------------------------------------------

aku dah bersin sebanyak 13kali semase tulih entry nih. huu. nak sihat, nak sihat!
esok test obstetrik n gynae. tarik napas lepas. huuu.


8 comments:

I - s Y a said...

korg suspen ke cakap ngan kt? hahahaha

I - s Y a said...
This comment has been removed by the author.
akuadalahaku said...

hehe aku yg pon suspen kot nk ckp dgn isya---diam berisi..
segan lak~
**ngaa madhu segan derr..

m u r n i said...

kite tak saspen cakap ngan awak: siap memekak je keje. hoho :P

madhu: jgn segan dong. hemtam je :P

Nadirah Ahmad Azam said...

hurm..jeles la plak bile murni cerita2 ni..time tu kite ade bbrapa undangan ifthar..last2, sume cancel..bukak kat bilik je..hurm..

kalo g mid bukak ngan korang pun ok kan..

m u r n i said...

tula, nape tak datang!! ish ish ish! :)

ululalbaab said...

murni!!hahha..jeling dari jauh je ke rupenye die~awat x panggil je kt...

huhu..sgt2 excited mase dh nak sampai tu..nampak2 je,murni~!!!!

m u r n i said...

ahahah. takpe la. cam jauh kan. kite nye kusi tuh plak dah stuck kat situ. tak leh gerak2. kui3. tu lah, tekejot kite bile ade orang cuit baju, tibe tgok korang!!! :D