Wednesday, February 18, 2009

longlai?

bismillah.

korang penah tak tgk kat tv, or movie or cerekarama kalo ade part org meninggal or mati, nati die nye relatives or suami especially si isteri jad anergy (tiada tenage) and tibe2 terjelepok jatuh or pengsan? ade kan..? ala, tau korang salu tgk..

aku pon salu tgk kat tv. tapi ta pnah plak tgk yang REAL. tapi semalam kat ward, ade satu pakcik ni meninggal. time die sgt tenat tuh, staff nurse dah talipon femly patient, derang cakap lagi sejam, derang sampai. bp patient dah drop, sPO2 (o2) die dah slow, heart beat pon dan low. patu staff nurse resus patient, CPR sume. tak lame pastuh, die dah takde.

femly die tak sempat pon same2 ngan patient tuh. buat LO (last office meanin lap2, cabut sume tiub, bersihkan badan patient, patuh kapankan. kemudian datang la si isteri dan seorng anak laki. die nanges2. isteri itu nanges2, lepas tgk mayat, die trus longlai..kami bg kerusi, mase nak duduk tuh, isteri tersangat lembik, cam longlai2 sume nak tejatuh, naseb smpt pegang. patu die duk kat korsi. sedih. myb die tak xpect. :(

semua akan kembali kepada ALLAH.
hari nih pon ade yang mati. indian.

semoga kite diberi husnul khatimah. ameen.

2 comments:

wanderfulmadnificent said...

these experiences you will never forget ;)

cik murni izar said...

yeh2, sangat2 betol. :)