Saturday, February 09, 2008

yesterday n today~

salam sume~ :)
dimulakan dengan bismiLLah...

**ummi, buya, kakmaya takde kat umah, balik kampung sbb ade kenduri doa selamat. ^_^
duk umah ngan abang2 je la~ hik3

yesterday:
hik3. smlm syok sgt i ngan mawa wat muffin. benanye kakmaya pon nak join..tapi die teman ummi balik kampung plus nak urut skali sbb die jatuh kude dulu an. so, i ngan mawa begandingan tgn la buat muFfin tuh. hik3..serious bes!

mawa dah penah buat dulu kat umah my kezen. time tuh aku takde, tak balik umah. hehe. jadi, smlam die jadi ketua ah. arah sane sini. ahaha..poyo je adek ku! [jangan mara aaa..] first round muffin tu dapat 7cups je. cam tak puas la an. mix lagi tepung2 sume2, dapat la lagi 11cups! hihi~bes2. then bake kat dalam oven. alhamdulillah~mawa berjaye kontrol heat oven! takde satu pon muffin yang hangus + hangit! hihi..good job kende kawwa!

pas sume siap, buat topping plak! kakmaya dah siap beli coklat for baking tuh. just cairkan je coklat tuh, then sapu kat atas muffin! bagi separe sejuk then decorate la atas muffin tu. [bukan wat ape pon, just tabur2 je...haha] then siap!! hihi~sronok! cun gile ah. [serious prasan!!] kah3.
rase pon sodap. not bad la for beginners kan...kan? hik3.

today:
pagi tadi plak wat pancakes! mawa jugak yang semangat! die lepas spm nih takde wat keje pape..asek tgk martha stewart je la. tuh yang nak buat macam2. pancakes nih pon amek kat martha stewart nye website. amek yang basic pancakes la. banyak lagi recipes kat situ. syok. rase nak buat sume. meh la jenguk2 kat page die. bukan masak2 je ade, sume ade la. nak buat party ke, btukang2 ke, design umah sume ade. hik2. :P so,pancakes tadi kitorg makan ngan jam strawberry, honey, ngan coklat! huu..tayah buh pape pon dah sodap! hihi.. [thumbs up for mawa!]

**smlm msg mieah, saje2 la tanye kabo kan. dlu penah send msg, tapi tekan numbe tros, takde +. rupenye2 kene ade + b4 num derang. konon ceni ah +204983777392. [ni example je eh, bukan num sape2 :P] tapi i tak bubuh! patut la tak sampai! tak buh + lo! haha~smlm kire testing la. then mieah reply!! sonok sgt. patu mieah kate nak send gamba mereka kat sane plus gamba uswah nikah arituh! :P weee~tak lame pastuh mieah on YM, then die send gamba! yippi! betape gumbiranya saya! seronot nye tgk uswah~ coooo0o0o0o0ooooMel sangat! muke uswah sangat gembira. plus bahagie! :P mmg sweet la couple nih. hihhih. bile tgk gamba uswah tuh kan, tingat kat skola dulu. uswah kan, die suuuuuUuuuke sangat camera! pantang la ade sape2 nak tgkap gamba, msti die nak join! hahah, gamba die cantek2 lak tuh. ala2 cam nadz ah. suke nyempit2 time begamba! hak3. but unfortunately, uswah tak bg buh gamba die nih kat Friendster, blog or kat mane2 la. bg kat banin pon takbley~ sori guys! sape2 banat yang nak gamba, inform me la k? kat YM pon lagi senang! leh share~ hik3. papepon mereka adelah kapel yang sgt sweet comel n thanks a LOT to mieah yang berusehe antakan gmba kat kite! tengkiu again mieah! miss u! ^_^


okla. sampai sini je la dulu. mau sambung kemas umah. :P
disudahi dengan alhamdulillah~~

muni signing off..ta~

5 comments:

zaidrais said...

mane chat box? we want chat box... 2x!! lala

cik murni izar said...

want chatbox aa? i dunno how to do la new skin maa...cannot read the code2 ..ngahngahngah~ ampun2...

nadz yg bek:) said...

eyh cik muni,nak gak sebut name i yg suke camera ek?ayat yg tak bley bla..'nadz suke menyelit if ade camera' hahaaha...btw,rajin kamu tkar tmplt ek?heh.lame tak jumpe an...

iman said...

muni~~
uuuuu.. dh tuka template la! chumilss! sipot sini sipot sane~~ lalala.. hehe. ala muni, berusahalah letak sbox! nak capub2. haha. taking caring! (^^)

cik khaulah said...

salam muni...
khaulah here...