Friday, August 08, 2008

trip to Baling~

salam alaikum! selamat hari jumaAt untuk semua~

hehe, today is laundry day! basuh baju2 yang banyak. baru balik jenjalan katekan. hik3. trip to baling sangat la bes! hehe.. meh cite serba serbi.. ^_^




satu pagi di umah kaksara. aman, damai, tenang dan nyaman. hihi. sonoknye. ade ayam kat bawah. anak2 ayam kale putih pon ade. sme tekedek-kedek. haha. tingat plak umah opah dulu2. bes.



kat hentian duta ngan kakmie n que. imran tak duk diam. gerak sane sini. gamba pon kaburr..hik3. imran oh imran.




mane bas nih? tak sampai2 pon~~ngantok dah nie... d-o-'b





kaksara bawak p ronda2 pekan baling. ehhe,syok! jual mende murah2. daku tade la plan nak beli ape2 an. nati nak bawak balik satu hal pulak. hihi. patuh kaksara de belikan puzzle [seperti diatas] untok anak sedara die [ahmad] yang berumur 3tahun dan petah bercakap. pandai syadiid! haha. ahmad ngan sepupu[s] men ar puzzle nih. tapi name pon budak2 an, depa pi terabur kan je puzzle nih. sepah2. pe agi, akak2 yang kempunan nih terus ambik puzzle bawak masuk bilek. puzzle pon di siapkan dengan jayenye! hoorey!




tudung que belobang! haha. pagi2 dah buat havoc. kaksara punye la bagi taklimat supaye gune iron tuh leklok. iron tuh cepat panas, gune slow je, bla3...dapat kat que je..teros belobang! ngahaha..pastu die fobia nak gune iron kaksara lagi. hik3.




pokok+buah rambutan kat depan umah kaksara. uish,mmg teruja tol tgk. tgk ah~merah2 sume. rase nak panjat je. kaksara ajak jolok buah petang tuh, tapi ujan la pulak. tak sempat la que nak panjat..haha. takde rejeki nak blasah rambutan kaksara~ :P




umah kaksara banyak gile durian! heaven la~daku ngan kakmie sgt2 gumbira makan durian. que tak layan durian. makan 2ulas dah loya...haha! lawak je. itu pon pening. ni je gamba durian yang daku tangkap. ade busuk sket. tapi rase die..pergh! SUPERB! hik3. sodap2!




daku n que di dalam bas. muke sonok ah nak sampai jalan duta. alhamdulillah, pjalann aman damai except daku yang nak sgt2 *wiwi*! alhamdulillah pakcik bas memahami. hik3. tq kakmie cuz tlg cakap kat pakcik tuh. :)




kakmie and her son, Imran. ini pose imran sambil kembang hidOng! haha~saba je lah! -_-'



yang paling bes skali kat sane time kaksara melayan maknye. hihi. mak kaksara manje sngt. kalo ckp ngan orang lain pon tak kasi. hahah~comel sangat2!

walopon trip ke umah kaksara nie rase sekejap sangat. myb nextime nak pegi lelame sket. hik3!
ajak aniet skali. die yang nak pegi sgt. hue3. moge ade kesempatan lagi nak pegi. insyaAllah.

dengan ini, daku nak ucapkan berjuta2 terima kasih kat kakmie+incek adnan sbb tlg belikan tiket, que sbb berushe sgt pujuk daku supaye join ke baling, Kaksara [of cos!] sbb dok melayan muni nak tu ini...haha. and to pakngah dohain sbb gigih mengopek durian tuk kami, makngah wayah yang buat kami tak kering gusi, kakyati sbb goreng cempedak yang sgt sodap, abg long sbb baik hati bawak buah banyak2, abg kaksara yang berbaju kelabu sbb bawak ikan jaws tok masak kari, ahmad yang comel and sume2 lah! hehe. syukran! jzkk! kami seronak!

kaksara, thanks a lot!! nati nak datang lagi! hihi.

4 comments:

[Alex + umaR] said...

senyum2~

cik murni izar said...

baik! senyum sume!!

nur fatin said...

muni..kirim la rambutan ngan durian tu skit kat sini..lama tak merasa buah-buahan tempatan=)

cik murni izar said...

alamak ten! nak anta jauh la~
tak sempat sampai da punah.
makan buah tempatan cairo je la~:P