Thursday, March 10, 2011

mimpi

Mimpi adalah pengalaman bawah sedar yang melibatkanpenglihatan, pendengaran, pikiran, perasaan, atau indra lainnya dalam tidur, terutama saat tidur yang disertai gerakan mata yang cepat (rapid eye movement/REM sleep). Kejadian dalam mimpi biasanya mustahil terjadi dalam dunia nyata, dan di luar kuasa pemimpi. Pengecualiannya adalah dalam mimpi yang disebut lucid dreaming. Dalam mimpi demikian, pemimpi menyadari bahwa dia sedang bermimpi saat mimpi tersebut masih berlangsung, dan kadang-kadang mampu mengubah lingkungan dalam mimpinya serta mengendalikan beberapa aspek dalam mimpi tersebut. -Wikipedia


aku selalu pulak mimpi sejak kebelakangan ini.

  • aku mimpi patient aku hari itu. dia sakit teruk. adalah adegan menyelamatkan patient aku tuh sampai dia nazak gila. tak masuk akal pun ada.
  • aku mimpi aku berkawan dengan isteri-isteri jurugambar terkenal Malaysia. lawak betul. bukan main lagi mesra. best betul bergambar!
  • aku mimpi kawan lelaki aku kahwin. tapi dia tidak kahwin dengan buah hatinya sekarang. sungguh komplikated mimpi itu. kasihan buah hati dia itu. aku macam watak utama juga la. haha.
  • semalam, aku mimpi pergi UK. ada alwan. ada Yah. memang best gila. best gila. betul. teringin sangat la ni mungkin.
--------------------------------***-------------------------------------

aku ada seorang kawan ni. dia macam meresah sahaja kebelakangan ini. merisau. menyedih. sensitif betul. aku pula yang risau. takut pula aku nak cakap-cakap. nak cerita pun jadi ragu-ragu, takut tak kena masa bercerita. semoga bahagia dan tenang-tenang la hati kawan aku itu. amin.

cuti aku yang agak panjang nih bakal berakhir esok. mahu kerja. mahu pulang ke Sentul. khabarnya kat Sentul internet dah terpotong. haha. nantilah pergi bayar. mesti pening kepala orang TM. maka, blog ini senyap semula la. hihi.

^___^


No comments: