Friday, December 10, 2010

erk, kene tembak!


pom pom! [ni bunyi tembakan ke bunyi mercun pop-pop?] alkisah, khaulah telah menembak aku di blog nye. ho, boleh bayang tak khaulah tembak-tembak aku? ahahah. jangan bayang lah. hodoh. eh, aku yang hodoh. khaulah cantik. ngeee~ :D terima kasih ye khaulah sebab tembak-tembak kite. hehe. ok, mari mula!

sila jelaskan kenapa anda suka berblog?
suka kah? suka jugalah sebenarnya. kalau tak suka mesti tak buat blog kan. sebab aku suka nak bercerita apa aku belajar dan buat. seronok sharing nih. tapi sekarang aku rasa blog aku nih dah macam banyak emosi je. HAHA. tu lah kadang-kadang aku rasa nak tutup dan buang saja blog ini. sian kamu wahai blog. huu. maka, kerana kasihankan diri blog, maka kadang-kadang aku abaikan sahaja dia biar dia sunyi tanpa update. jangan terus R.I.P sudah. haha. tapi aku tetap suka berblogging ini. walaupun name blog aku Nil - Nothing.

apa motif anda tarik followers? anda superstar kah?
ohh. saya takde main tarik-tarik dengan sape-sape pon. betul! mase buat blog nih, belum ada lagi pun setting pasal followers nih. followers itu adalah mereka-mereka yang bebas nak follow sesiapa dia suka. kalau dia follow, maka dia suka la kan? ohh, terima kasih kepada followers yang menyudikan diri follow-follow blog ku ini. ku bukan superstar, kaya dan terkenal. ku bukan saudagar yang punya banyak kapal. ku bukan bangsawan, ku bukan priyai, ku hanyalah orang yang ingin dicintaiiii~ lalala~ [oh, itu lagu. aku bukan lah ingin dicintai cam lagu tu. hoo] tapi serius, aku berblog bukan nak sebab nak ramai followers.

cerita sikit perangai anda.
perangai? hoo. perangai aku yang suka makan hati. aku rase hati aku dah tinggal separuh. -_-' ohhhhhhhh, mane boleh begini! cepat positiffffff ya murni! life is amazing. life is wonderful. life is full of color to wonder. hiyark hiyarkk! ^_______^ . oh, aku suka tolong orang. rase bahagia bila dapat tolong orang. tapi kadang-kadang aku malas je. sekian.

pernah terfikir nak masuk magazine aka mewar-warkan belog anda? mengapa?
tidak pernah. tak best pon blog nih. buat malu je heboh2. hahaha. kalau teringin pun, aku nak buat magazine aku sendiri, buat gempak-gempak, then simpan dalam laci! biar aku sorang je yan tengok. ahahha [kedekut giler tamau share!]

sila tembak blogger lain.
kene ke tembak? sepp boleh tak? boleh la eh. so, aku sepp :
  1. mawordshurz.blogspot.com
  2. cheritadunia.blogspot.com
  3. signal2noises.blogspot.com
aku sepp mereka sebab aku suka bace tulisan mereka. hebat gile lah nak banding dengan aku yang merepek tak habis-habis. sebab aku suka, aku pun jadi followers mereka, tapi mereka tak tarik aku pun. haha. see? merepek je aku.

-habiss-
---------------------------------------------------------------------------------

pastukannnn, aku bace kat blog khaulah tuh. ade tulis yang macam nak bagi semangat2 nak update blog sebab kadang-kadang nak update, tapi tak tahu nak tulis apa [oh tipulah, aku selalu ada banyak je nak tulis, sebab banyak sangat nak tulis dan cerita, maka aku tak tulis pun. haha!] so aku rase macam nak buat juga lah. heee. tapi nak mula bile ye? takpelah, kang nak mula aku kabo. ngeh3. maka, ni lah list nye. semuga aku berjaya. cewahh.

Day 1 – A photo of yourself and a description of how your day was.
Day 2 – A photo of something you ate today.
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – A photo of yourself two years ago.
Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 7 – Your dream wedding.
Day 8 – A song to match your mood.
Day 9 – A photo of the item you last purchased.
Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
Day 11 – What’s in your makeup bag?
Day 12 – A photograph of the town you live in.
Day 13 – Your favorite musician and why?
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 15 – Something you don’t leave the house without.
Day 16 – Your celebrity crush.
Day 17 – A photo of you and your family.
Day 18 – Something you crave a lot.
Day 19 – Another picture of yourself.
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of something that makes you happy.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – 15 facts about you.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – What’s in your purse?
Day 26 – A photo of somewhere you’ve been to.
Day 27 – A picture of you last year and now and how have you changed since then?
Day 28 – Your favorite movie.
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of youself today + three good things that have happened in the past 30 days


ohhh! dah pukul 1.30am! nak tidoo!
[tak edit pun muvie. hahah!]
selamat malam. babai dunia. salam~


6 comments:

khaulah sa'adah said...

haha.

terikut juga buat cabaran tu. saya tak suruh la. hehe

tak pa. teruskan usaha. selamat menempuh cabaran 30hari tu. ;)

ceritadunia said...

sepp sepp sepppppppp.tomm tomm tommmmmm. tommm apeee tommbbaakkk. baaakkk apeee, bakk sini aku tembakkk. haha.

oh.kene sepp dah ceritadunia. haha.

ohx2.life is amazing. life is wonderful. life is full of color to wonder. igt tuu :)

murniizar said...

khaulah: cam best je lah yang cabaran itu. nak buat lah. ;p sebab macam menarek. ngeh3

ceritaduniaaa: oh oh, maen sep sep tom tom lakkk. tom n jeri betol la!

Oasis said...

mak aii...Rajin nye. Blh dapat award blogger plg rajin nih.

orang kurang rajin said...

perh mcm bes la. nak buat jugak? tapi yg tag tu nnt ye. ahahhaa.

murniizar said...

oasis: tak rajin. betol! sebab itu kene buat. ahahaha

yah: ohohoh! macam bes kan? tapi tatau bile setat. hahaha